Schema motormanagement en automaat

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Ibiza
Type
Ibiza
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
3734
Gepost: 06-02-2015 15:51
Professional

FransH

Lid sinds: 03-01-2015
3 bijdragen

Deze auto kwam binnen met de klacht dat de automaat af en toe niet goed schakelt. Na het uitlezen van de automaatcomputer, de stekker nagezien en daar waren aanslag sporen te zien water. Na deze schoongemaakt te hebben leek de klacht verdwenen maar nu is deze weer terug.


De automaat schakelt dus op dit moment niet over naar de hoogste versnelling of lockup en klapt nogal hard bij het inschakelen van versnellingen. Verder schommelt de toerenteller op het instrumentenpaneel erg en deze valt soms zelfs helemaal op nul waarbij dan ook het oliedruk lampje begint te branden. Ook schommelt het stationair toerental nogal waarschijnlijk doordat de basisinstelling van het gasklephuis niet lukt.


Uiteraard de automaatcomputer stekker nog eens nagezien en ik heb de automaatcomputer opengemaakt maar aan beide niets te zien. In de motorcomputer staan foutcodes van basisinstelling gasklephuis (01087), databus aandrijflijn (01312) en een voedingsfout (00668). Vandaar me vraag of iemand een schema heeft van de motorcomputer en de automaat zodat ik eerst de aansturing van beide computers kan meten. Oh ja in de automaat computer stonden ook meerdere foutcodes maar die heb ik nu even niet bij de hand.

Foutcodes

01087, 01312, 00668 in MM

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen