verwarming regelt niet goed.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Skoda
Merk
Skoda
Model
Fabia
Type
TYPE 6Y
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/11
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
5982
Gepost: 04-12-2014 17:17
Topmonteur

nico1961

Directeur / eigenaar
E.M. van der Laan & Zn VOF
Universeel

Lid sinds: 23-11-2007
251 bijdragen

Ik heb hier een Skoda Fabia waarvan de temperatuur regeling niet goed werkt. Als de auto op temperatuur is en je regelt de verwarming naar iets warmer of kouder dan blijft hij koude lucht blazen. Zet je hem op helemaal warm dan wordt het wel warm, maar ook veel te...

Ik heb hem al uitgelezen, geen foutcodes, de temperatuur sensoren geven alle een goede waarde af, je ziet de motor voor de verwarmings klep op de tester keurig verlopen met stapjes, en ook een visuele controle bevestigd dit, je ziet hem stap voor stap de hevel van de kachel klep verstellen. Alleen als je de temperatuur regeling (met knop, niet volelectronisch) iets terug zet naar bv. 24 gr.C dan word de lucht direct koud. Zou je nu zien dat de stelmotor direct helemaal naar koud stelt zeg ik er gaat elektronisch iets niet goed, maar dat gebeurt dus ook niet. 

Heeft er iemand hier nog een idee? want ik zie het even niet meer, letterlijk en figuurlijk.

Het is trouwens een climatic (semi-automatisch) systeem.

Gemeten

Airco uitgelezen met KTS en Maxidas, geen fouten. Optisch stand van de kleppen gecontroleerd.

Uitgelezen met

KTS 550 en Maxidas

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen