schokken automaat

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
SsangYong
Merk
SsangYong
Model
Korando
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
8103
Gepost: 20-08-2013 21:06
Professional

gadam


Dealer

Lid sinds: 11-05-2013
11 bijdragen

 Heren,

 

De korando werd hier aangebracht met volgend probleem: Na een tijdje rijden en dus als de bak op temperatuur is en dan tot stilstand komt bv.aan verkeerslichten en je wilt terug vertrekken gaat dit altijd gepaard met een enorme schok.  Probleem zit in de versnellingsbak denk je dan maar omdat deze wagen nog onder garantie zit eerst nog een aantal andere zaken gecontroleerd.  Oliepeil gecontroleerd dit was ok.  Foutcodes uitgelezen geen foutcodes.  Daarna even softwareupdate van de TCU uitgevoerd en op de meest recente gezet.

 

Na dit uitgevoerd te hebben kwam er dus een niet te wissen foutcode in de TCU nl. U0100 No CAN data from engine ECU.  Met als gevolg dat de versnelingbak in een "noodloop" functie zit dwz. vast in 4e versnelling.

 

De foutcode is niet te wissen en diverse keren opnieuw geprobeerd update terug uit te voeren maar steeds met hetzelfde resultaat.  De versnellingsbak zal waarschijnlijk inwendig wel een probleem gehad hebben maar heeft iemand een gelijkaardige ervaring gehad betreffende de TCU-softwareupdates of kunnen we ervanuitgaan dat de TCU ook overleden is?

 

Graag jullie gedachten hierover.

Gemeten

oliepeil/software-update

Uitgelezen met

DSM Ssangyong

Foutcodes

u0100

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.