Storing P2118 noodloop

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
Yaris
Type
TYPE P9
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/9
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
3317
Gepost: 24-07-2014 09:33
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

 Goedendag,

ANWB brengt deze Yaris met een brandend diagnoselampje en de melding dat er een storing in de gasklep zit die niet gewist kan worden.

Storing P2118 is wel te wissen maar bij opnieuw auto op contact te zetten komt deze gelijk weer terug. Auto loopt ook in een noodloop, cilinders 1 en 4 zijn uitgeschakeld en je kan geen gas meer geven. Bedrading van ECU naar gasklep helemaal gecontroleerd en weerstandmeting uitgevoerd hierbij geen afwijkende waarde geconstateerd. Gasklep eerst schoongemaakt en opnieuw uitgelezen maar dit maakt ook niet uit. Besloten om gasklep naar AC-Tronics op te sturen omdat volgens de site dit wel meer voorkwam maar nu bericht gekregen dat er niets mis is met het gasklephuisje.

Hebben jullie nog suggestie's? er zijn verder geen storingen aanwezig alle zekeringen zijn intact.

Kan er iemand eventueel een schema plaatsen die heb ik niet in mijn diagnoseapparaat zitten zodat ik een overzicht krijg van het injectiesysteem.

Gr. Jeroen

 

 

 

 

 

 

Gemeten

Bedrading tussen ECU en gasklep deze waren helemaal inorde. Galsklep bij AC-Tronics gecontroleerd maar is geen probleem gevonden

Uitgelezen met

WOW

Foutcodes

P2118

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen