motor schudt/rookt bij optrekken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Caddy
Type
Caddy
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/10
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
805
Gepost: 15-06-2016 16:14
Professional

jullens


Universeel

Lid sinds: 07-09-2010
152 bijdragen

Ik heb hier een ingeruilde Caddy staan die voor nog al wat problemen zorgt. De auto/motor trilt enorm bij optrekken. Vooral als je gaat rijden en vroegtijdig gaat schakelen. En dan tussen de 1500 en 2500 rpm. Daarboven is het nagenoeg weg. Tevens zie je hem ook roken om het moment dat hij slecht loopt. Volgens mij komt het van de motor die op dat moment erg slecht loopt.

We hebben al vervangen: dubbel vliegwiel incl. koppeling, brandstofpomp (zat olie in het filter), 4 pompverstuivers (gereviseerd), brandstoffilter. Ik twijfel nog een beetje aan de compressie van deze motor. Ik heb wel een relatieve compressietest gedaan (zie bijlage), maar daarbij lijkt het dat 1 cilinder veel meer compressie heeft dan de andere 3. Als ik gewoon compressie meet heb ik ongeveer 30 bar op alle 4.

De motor geeft geen foutcodes.

Uitgelezen met

Autocom, vagcom, scope

Downloads (1)

  • compressie-bls.bmp


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen