Gofl 5 GTI cilinderoverslag

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf V - Plus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/4
Brandstof
Benzine
Reacties
28
Bekeken
3299
Gepost: 05-01-2015 14:24
Professional

julesmt

Lid sinds: 27-03-2013
50 bijdragen
Hallo, We hebben een GTI (2.0 turbo FSI) in de werkplaats binnen gekregen met de motorstoring lamp aan, auto loopt prima. Storing uitgelezen; op alle cilinders overslag opgeslagen. In de live data cilinderoverslag herkenning uitgelezen, precies bij 1900 toeren begint hij overslag te herkennen op alle cilinders, je ziet de overslag tellers snel oplopen naar 30-40 overslagen. Het rare is dat de motor perfect rond loopt en ook niet ploft in de uit of inlaat. Hij herkent de overslag precies bij 1900 omw. bij iets meer of minder toeren wordt er geen overslag herkent. Ook maakt het niks uit of motor belast of onbelast 1900 omw. draait, tijdens het rijden herkent hij ook de cilinder overslag. Klant merkt op dat hij de auto af en toe langer moet doorstarten om aan te slaan, bij ons start hij altijd goed. Hij tankt altijd V-power, we hebben ook nog een flesje Forte in de tank gegooid maar probleem blijft. Iemand ideeën?

Gemeten

Voeding / massa bobines gemeten op het moment dat de overslag herkent wordt = ok. Nieuwe bougies geprobeerd, geen verschil. Software stand gecontroleerd = up to date.

Uitgelezen met

Vas

Foutcodes

Cilinderoverslag cil 1,2,3,4

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken