golf 4 CO veel te hoog, stinkt en rookt.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998/2
Brandstof
Benzine
Reacties
17
Bekeken
5567
Gepost: 15-08-2015 10:49
Professional

emdejong


Autobedrijf de Jong
Universeel

Lid sinds: 01-12-2007
136 bijdragen

Hallo,

we hebben hier een golf 4 van 1998 op de brug die niet door de CO meting komt.

CO zit op toeren rond de 6% en lambda is veel te laag, HC rond de 300 ppm, de auto stinkt enorm en de geur is te vergelijken met rotte eieren, ook rookt de auto enorm tijdens de CO meting, blauwig van kleur. 

wat ons opvalt is dat op toeren de lamda sonde niet meer pendelt maar rond de 0,8/0,9 volt blijft hangen. temperatuursensor is goed, luchtmasameter en lambda sensor zijn vervangen. katalysator werkt want die heeft temperatuur verschil van +100 graden voor en na. het lijkt erop dat de auto op toeren veeeel te rijk loopt. met rookapparaat gecontroleerd op valse lucht en uitlaatlekkage, niks te vinden. carterventilatie is niet verstopt.

wie heeft er nog een idee wat hier aan de hand kan zijn?

Gemeten

temperatuursensor. lambda sonde. Luchtmassameter. valse lucht. uitlaatlekkage. gasklephuis opnieuw ingeleerd. carterventilatie

Uitgelezen met

vag-com, snap-on modis ultra. launch X431 Pad 2.

Foutcodes

geen.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.