Golf 5 1.4 TSI GT 170PK houdt in

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf V - Plus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/4
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
2014
Gepost: 23-09-2016 19:37
Professional

LucWouters


Anders/Overig

Lid sinds: 20-09-2016
8 bijdragen

Beste leden,

Een maand geleden heb ik de brandstoffilter vervangen van een Golf 5 GT, deze hield af en toe in bij hogere toeren (+/- 3000 toeren). Gas los, 2sec wachten en hij rijdt gewoon weer. Deze klacht was ook niet constant, de ene keer wel de andere keer niet. Na het brandstoffilter te hebben vervangen was de klacht een aantal weken weg.

Een maand later is het probleem weer terug. Het uitleesapparaat geeft de volgende melding:
p0016: Vroegverstelling nokkenas, toevoeging foutief (cil rij 1).
P1063: brandstofdruk-regeling onder de regelgrens
?
De auto heeft geen gekke ratel, bij koude start max 1 of 2 seconde. Bij koude start loopt de motor de eerste 15seconde nogal ruw, daarna verder netjes. 

Nokkenassensor is al vervangen.
Grote kans dat de ketting gerekt is, maar het brandstof-probleem kan ook ervoor zorgen dat hij een melding op de nokkenas geeft, terwijl dit niet aan de orde is. Andersom kan er ook een probleem met de nokkenas (ketting) zijn, waardoor de brandstof foutcode onterecht verschijnt.

Iemand tips/suggesties?
 

Uitgelezen met

BOSCH KTS 320

Foutcodes

p0016 en p1063.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.