Necam MEGA gassysteem.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf III
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
LPG
Reacties
2
Bekeken
1711
Gepost: 21-01-2010 22:47
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Goeienavond collega's,

Ik heb hier een golf staan, die veel en veel te hard stationair loopt. Zo'n 4000 toeren ongeveer! De klant belde me op over dat probleem, en heeft verzuimd te vermelden dat hij op gas loopt. Mijn allereerste gedachte was dus dat het gasklephuis kapot was, wat wel vaker voorkomt. Ik heb dit nu meerdere malen gehad, en telkens van ACtronics een goede oplossing gehad. De klant heeft zelfstandig een ACtronics gasklephuis opgehaald, en kwam vervolgens bij ons om hem in te laten lezen. Maar daar werd het probleem niet beter van... Hij liep na het inleren dus zo hard, en hij start verschrikkelijk slecht. Na het inleren staat de gasklep enorm ver open. Je hoort het motortje hard werken. Het probleem met starten is uiteraard alleen op benzine, maar hij loopt ook zo gigantisch hard als hij overspringt op gas.

De foutcodes:

280 - gaskleppotentiometer controle ventiel onjuiste waarde - permanent.

523 - Idem

Nu zit ik zelf te denken dat het voortkomt uit de omleiding door het gassysteem. Volgens mij gaat het gasklepsignaal door de gascomputer, alvorens hij weer bij de benzinecomputer komt. Ik zoek nu dus ook een schema van het Necam MEGA gassysteem... Dan kan ik wat meer meten en zoeken...

Alvast bedankt voor het meedenken en zoeken!

m.vr.gr.

Sjoerd

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken