Storing in nokkenas krukas combinatie P0016

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf VI
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/1
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
7366
Gepost: 29-05-2015 12:56
Professional

RvW

Garagehouder
Autoservice Opmeer

Lid sinds: 30-03-2011
39 bijdragen

 Ik ben al lang bezig met het zoeken naar de oorzaak van de storing. Eerste gedachte natuurlijk "opgerekte ketting", maar die bleek pas bij dealer vervangen te zijn. Zij hebben ook de nokkenaspositiesensor al vervangen ivm de aanhoudende storing.

Het vertrouwen in de dealer was weg en de auto kwam toen bij mij terecht.

  

Als eerste heb ik de timing van de nokkenassen met het juiste gereedschap gecontroleerd en opnieuw afgesteld. Het type nokkenas versteller was al de nieuwste versie.

 Een aantal dagen later kwam dezelfde storing weer terug.

Toen heb ik alle meetwaarden die naar mijn idee van belang waren voor de nokkenastiming, vergeleken met een auto met dezelfde motor en er was geen noemenswaardig verschil te vinden. De storing kan zomaar een week wegblijven en op dat moment kwam hij ook niet terug in het geheugen. Ik heb uiteindelijk de krukaspositiesensor vervangen en weer kwam de storing terug.

Als laatste heb ik vorige week een nieuwe afdichtflens met sensorring op de krukas volgens fabrieksvoorschrift gemonteerd en weer ging 5 dagen later het lampje aan.

Heeft iemand dit meegemaakt of nog ideeen over de oorzaak hiervan?

 

 

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

regelmatig P0016 en eenmalig P068A

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken