Lage oliedruk

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Passat
Type
Passat V
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/5
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
683
Gepost: 11-04-2018 15:18
Professional

Roland10251

Lid sinds: 21-11-2007
56 bijdragen

Bij deze auto brand het oliedruk lampje bij verhoogd toerental, bij stationair lopen is het uit. De olie druk is gemeten die is stationair ongeveer 1.5 bar, als je het toerental verhoogt zakt de druk weg tot 0.3 bar. We hebben het carter eronder uit gehaald de aanzuig zeef was helemaal open de oliepomp zag er goed uit flank speling tussen de tanden is ong. 0.15mm dit is ook nog binnen de specificaties. De druk regelkep in de pomp ziet er goed, de veer is niet gebroken.

Ik heb nu dikkere olie erin gedaan 20W50 maar daarmee wordt het slechter dan is de druk stationair 0.3 bar. Hiermee kan ik lagerspeling op de drijfstangen enz. uitsluiten want dan zou het beter moeten worden naar mijn idee.

Oliefilter is ook vervangen. Auto is goed onderhouden en heeft op tijd zijn beurten gehad, er zit geen vervuiling in het carter.

Iemand een idee waar te zoeken??

Gemeten

Oliedruk

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.