Storing airbagmodule

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Passat
Type
Passat VI
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
470
Gepost: 23-04-2017 22:01
Professional

wdv

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 28-08-2016
64 bijdragen

Goeiedag,

Ik heb eenĀ Passat staan met een storing waarin ik even vastloop en hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Het is een Duitse auto, vandaar dat er geen kenteken bij staat.

De Passat kwam binnen met de klacht dat er in het display staat parkbremse fehler en het airbag lampje brand. Ook de cruise control werkt niet meer. De parkeerrem werkt wel.

Ik ben begonnen met de auto te lezen met vagcom en delphi. Beiden gaven aan geen communicatie met airbagmodule J234.

Vervolgens ben ik het canbus systeem gaan meten. Eerst met de multimeter op de OBD-II stekker weerstand gemeten tussen pin 6 CAN High en 14 CAN Low, deze was 66 ohm, leek mij goed. Toen spanning op CAN High, 2,5 Volt, CAN Low 2,5 Volt. Leek mij ook goed. Toen heb ik de lab-scope aangesloten op pin 4 massa en pin 6 en pin 4 en pin 14. Zodra de auto op contact staat staat er een constante spanning van 2,5 Volt op CAN High en Low en zie ik geen signaal (zie afbeelding).

Vervolgens heb ik bij de gateway de aangesloten modules stuk voor stuk afgekoppeld, begonnen bij die van de airbag. Er veranderde niets, er kwam geen signaal. Als ik de stekker van de gateway loskoppel meet ik wel signalen op de modules, sommige wel iets anders dan verwacht (zie afbeeldingen).

Kan iemand mij verder helpen of vertellen wat ik fout doe?

Gemeten

weerstand tussen CAN High en CAN Low 66 Ohm spanning op CAN High 2,5 Volt spanning op CAN Low 2,5 Volt

Uitgelezen met

VCDS, Delphi

Foutcodes

01321

Downloads (5)

  • op-pen-10-en-20-stekker-vast.bmp
  • op-pen-5-en-15-los.bmp
  • op-pen-6-en-16-stekker-vast.bmp
  • passat_2008_bmp_canbus.pdf
  • passat-1.bmp


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.