Phaeton 3.2 wil niet perfect lopen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Phaeton
Type
Phaeton
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/5
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
648
Gepost: 11-07-2016 23:20
Professional

Reihe


Universeel

Lid sinds: 26-10-2010
393 bijdragen

Goedenavond heren,

 

lastig probleem met een Phaeton 3.2.

Auto is bij ons gekomen met de klacht van slecht lopen, motor ecu zat vol met diverse foutcodes waarvan de belangrijkste over de timing van de motor gingen.

Met scoop timing gecontroleerd en deze stond duidelijk fout. Motor was ook erg vervuild van binnen, vandaar ketting compleet vervangen met nokkenasverstellers en regelventielen. Verder vooraf de motor gespoeld, en tijdens de reparatie nog sludge verwijderd. Na 5000 km auto terug laten komen om nogmaals de motor te verversen, toen is tegelijkertijd de bak gespoeld. Klant vond de auto veel beter lopen maar nog net niet perfect. Auto rijdt met heel minimaal gas en vol gas perfect. Echter bij "normaal" gas geven lijkt het alsof de motor op 1 cilinder minimaal overslaat. Ook tijdens constant rijden is dit ooit voelbaar. In de data waardes is bij de rondloop echter te zien dat hij op geen enkele cilinder overslaat.

Koud startte de auto af en toe wat rommelig, dan stond ook de variabele inlaat te rammelen. Deze is gereviseerd, en de speling is nu ook weg. Maakt met het lopen echter geen verschil. Bougies zijn vervangen bij de ketting revisie, bobines zijn ok maar heb ze nog gewisseld met een set die ik had liggen maar zijn perfect.

Inlaat afgeperst met rookmachine onder druk (1 bar) helemaal dicht.

Lmm gemeten waardes ok, ook data waardes zijn ok.

Carterventilatie afgedopt

4 gas is perfect, stationair en op toeren

Kruk/nok correlatie met scoop gemeten, is ok, heb deze wel vergeleken met een andere motorcode (BUB) maar zijn zover ik weet identiek.

Klant tankt alleen maar premium benzine

Brandstofdruk gemeten tijdens rijden, valt ruim binnen de marge

Gasklep in basis stand ingeleerd

Compressie meting gedaan was ok

Ook nokkenassen bekeken toen motor open lag, hier zijn geen afwijkingen aan te zien.

 

Wie heeft er nog een goude tip, want wij beginnen ons blind te staren.

 

Gemeten

kruk/nok timing lmm

Uitgelezen met

vcds

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken