ABS is niet uit te lezen.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo V
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/4
Brandstof
Diesel
Reacties
17
Bekeken
998
Gepost: 08-09-2016 22:30
Professional

Jan85

Autotechnicus
Garage Betten
Universeel

Lid sinds: 18-01-2013
30 bijdragen

Hallo,

we hebben hier een polo staan met de volgende klacht van de klant.

De cruise control werkt niet en er branden controle lampjes.

We hebben eerst de motor regeling uitgelezen hier stond een remlicht schakelaar storing in, in deze auto zit niet meer de bekende schakelaar bij het rempedaal maar een hall sensor op de hoofd remcilinder. We hebben de sensor vervangen maar dit is helaas niet de oplossing. 

Bij het uitlezen van de abs gaat het mis er is geen communicatie mogelijk met de tester, heb een maxidas en een vagcom gebruikt maar beide kunnen niet communiceren met de abs.

Heb met ACTronics gebeld en het probleem uitgelegd en hun vertelden dat een communicatie probleem vaker voor komt, vervolgens de abs uit gebouwd en opgestuurd naar ACTronics. Bij het testen konden hun geen problemen vinden en de abs is weer retour gestuurd.

Na het monteren van de abs blijft het probleem zich voor doen dat er geen communicatie mogelijk is tussen de abs en de tester. Vreemd genoeg hebben de andere regeleenheden geen storing codes dat er geen communicatie mogelijk is met de abs, dus de onderlinge communicatie is wel in orde. 

Wie heeft er enig idee wat er aan de hand is?

Groet Jan.

Gemeten

abs is getest door ACTronics

Uitgelezen met

Maxidas en Vagcom

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.