Cilinder in slot achterklep te vervangen?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo III
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
4663
Gepost: 29-12-2008 17:25
Professional

Henny

Lid sinds: 01-09-2008
6 bijdragen
Ik heb een vraag/probleem.

Een tijdje geleden heb ik de achterklep opengemaakt met de sleutel zonder de auto van de centrale vergrendeling af te halen. Dit ging goed en heb hem daarna op dezelfde wijze weer op slot gezet. Vanaf dat moment gaat de achterklep niet meer tegelijkertijd open met de rest van de deuren. Volgens de garage is het mechanische deel van het slot in de achterklep versleten. Nu kan ik aan eenzelfde achterklep komen met daarin nog een werkend slot. Mijn vraag is nu: Kan ik de cilinder waar de sleutel ingaat in het slot verwisselen? Ik weet dat het wel bij de zijdeuren kan maar weet niet of het ook mogelijk is bij de achterklep.

Als de cilinder verwisselbaar is dan kan ik het complete slot overzetten en de cilinder van mijn eigen oude slot erin zetten. Zo kan ik mijn huidige sleutel blijven gebruiken

Maakt het uit van welk jaartal het slot van de donor polo is? Bijv kan ik een slot van een polo uit 2000 overzetten in een polo '97?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken