Polo valt spontaan uit, geen foutcodes

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000/3
Brandstof
Benzine
Reacties
15
Bekeken
3392
Gepost: 11-09-2015 18:23
Professional

Davyth


Universeel

Lid sinds: 01-08-2013
27 bijdragen

Wij hebben in de werkplaats een polo staan die na +- 10 min uitvalt en daarna moeilijk aan de praat te krijgen is en op dat moment als hij tijdens het rijden uitvalt en tijdens het opnieuw starten hij geen enkele foutcode op slaat. Meestal na een paar keer proberen of een tijdje wachten gaat hij weer aan de gang, de ene keer kan ik dan weer een paar km rijden en de andere keer maar 100m en dan begint het liedje weer opnieuw.. 

Wat mij opvalt tijdens het starten als hij uit gevallen is dat de inspuittijd de ene keer 0,8ms is en de andere keer 14ms.. beide lijkt me dat geen correcte waarde.. 

IDe krukas pos sensor en kvs temp voeler zijn reeds vervangen en gaven geen verbetering.

Waar ik wel al achter ben is dat deze auto 2 problemen heeft, uitvallen tijdens het rijden en dan moeilijk tot niet meer aan de praat gaan. Daarnaast als hij NIET uitgevallen is maar ik bijv. Wil gaan proefrijden dan slaat hij aan maar valt dan meteen uit en geeft aan dat de motor ecu geblokkeerd is door de startonderbreker.. Nja een keer contact uit en aan en meestal slaat hij dan gewoon aan. Maar dat kan niks te maken hebben met het uitvallen tijdens het rijden en is ook niet het hoofd probleem.. 

Ik heb de massas en voeding spanning op de motor ecu gecontroleerd en zijn goed, althans op het moment dat ik meet met uitlezen zie ik de spanning ook niet weg vallen in de data.

De brandstofpomp heb ik ook gecontrolleerd maar valt niet uit.

Zelf denk ik dat de motor ecu defect is, graag zou ik jullie mening daarover horen :) 

 

Alvast bedankt !

 

Uitgelezen met

Delphi, snap-on, texa

Bijgewerkt door Davyth op 11-09-2015 18:34
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen