startblokkering vw polo 6N2

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/3
Brandstof
Benzine
Reacties
17
Bekeken
1987
Gepost: 16-08-2017 14:28
Professional

Lohuis


Universeel

Lid sinds: 01-11-2014
54 bijdragen

hallo,

wij kregen afgelopen week een VW Polo 6N2 binnen uit 2001. deze wou niet meer aanpakken en wij hadden meteen het idee dat er iets met de startblokkering was. We hebben het hele pakket van de sloop gehaad ( ECU, startblokkering regeleenheid, leesspoel en contactslot. ). hier kregen wij een nieuwe sleutel bij. de auto heeft toen een paar dagen gelopen zonder problemen. maar nu heeft hij hetzelfde weer als voorheen. de foutcode

- P1570 Motor Regelmodule Geblokkeerd door Beveiligingssysteem

die er in het begin ook inzat, zit er nu weer in. we hebben de startblokkering uitlegezen met de VCDS en de meetwaarden vergeleken ( http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/Immo3-measuring-blocks.html ) de meetwaarden moeten er als het volgt uit zien: 022:  1  -  1  -  1  -  ..  maar wij hebben 022:  0   -  1   -  0  -  3.   de 2 nullen, engine start premitted en key contidion OK, zijn niet goed. we hebben contact gelegd met de technische helpdesk van de VW dealer en deze hebben ons verteld dat we de sleutel opnieuw moesten inleren.

dus dat hebben we gedaan bij een dealer in Duitsland ( gerd voet ) maar nu hebben we de volgende foutcodes in de startblokkering zitten:

01176 - schlüssel  signal zu klein

01179 - schlüsselprogrammierung falsch

die eerste foutcode hadden we in het begin ook al ( na het inzetten ). maar die 2e is er na het inleren ingekomen. verder hebben we uitgebreide schema's gekregen van het systeem. alle kabels en zekeringen zijn gecontroleerd, de CAN-BUS is gecontroleerd met een scoop, we hebben 12V op de plaatsen waar het nodig is en alles lijkt in orde.

heeft iemand dit eerder meegemaakt of een idee wat er aan de hand kan zijn?

Gemeten

zekeringen - bedrading van startblokkering - bedrading van leesspoel - bedrading van CAN-BUS - sleutel opnieuw ingeleerd

Uitgelezen met

Bosch KTS 570 - VAG-COM

Foutcodes

P1570 motor regelmodule geblokkeerd ( in het begin ) - 01176 schlüssel signal zu klein ( na inzetten startblokkering+ECU ) - 01179 schlüsselprogrammierung falsch ( na inleren bij dealer )

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.