Startproblemen bij warme motor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Sharan
Type
Sharan
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
3119
Gepost: 08-10-2008 12:45
Professional

corpernot

Lid sinds: 08-10-2008
5 bijdragen
Al enkele maanden start de Sharan (km-stand 350.000) slecht bij warme motor. De koude start is altijd prima! Het starten bij warme motor duurt 2 tot 5 seconden en het lijkt erop dat het langzaam slechter gaat. Het vorig jaar zijn de gloeibougies vernieuwd. De motor doet het voor de rest prima.

Ik las op het forum dat de temperatuursensor in dit geval wellicht een rol zou kunnen spelen. De watertemperatuurmeting op het dashbord is goed en ook de olietemperatuurmeting via de boordcomputer geeft een normale waarde aan.

Ik weet niet of er een samenhang is met een ander probleem dat inmiddels is opgelost:
Er bleek namelijk na de zomer-vakantie-rit zwarte rook uit de uitlaat te komen dat bij flink gasgeven goed te zien was. Er is een toevoeging aan de brandstof gedaan om het brandstofsysteem te reinigen.  Ook heb ik toen het luchtfilter weer vernieuwd. Het zwarte-rook probleem was hiermee opgelost.

Heeft iemand raad?




Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen