trekhaakaansluiting

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Touareg
Type
Touareg
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/7
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
2536
Gepost: 26-08-2014 18:01
Topmonteur

rene

After sales manager

Lid sinds: 21-11-2007
188 bijdragen

 bij deze auto is op vakantie de trekhaakdoos los getrokken (een ongineel wegklapbare trekhaak met elektische vergrendeling) ter plaatse door een kwikfit vervangen , met een orginele doos.

maar niks wilde meer werken, trekhaak achterklep start stop en achteruitijcamera en parkeersensoren werkten niet meer.

hier div zekeringen vervangen  foutcodes gewist en voor de zekerheid de trekhaak opnieuw ingeleerd. nu werken alle systemen weer alleen word er geen spanning op de trekhaakdoos gezet dus de verlichting op de ahw gaat niet aan. in trekhaakmodule geen fout

parkeersensoren2 en centrale elektronica module geven af en toe foutcode trekhaakmodule defect.

ik kan ook live data van de trekhaakmodule uitlezen en zie bijv wel dat er knippelicht op de auto aanstaat en de knipperlicht uitgang niet aanstaat.

ook zie ik geen korte pulsjes verschijnen op de knipperlichtaansluitingen in de doos om te controleren of er iets is aangesloten.

draden in de doos gecontroleerd en op een enkele kleurwijziging na lijken ze alllemaal goed te zitten. het lijkt mij dat de module defect is door de sluiting die  gemaakt is maar dat zou toch eigenlijk niet moeten kunnen gebeuren. er waren 3 zekeringen van 15 amp defect in de rechter zekering kast. dat zou toch afdoende moeten beveiligen. zijn er nog andere procedures die ik moet weten om deze module weer aan de gang te krijgen. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeten

voeding en massa op de trekhaak module. 15+ deze zijn ook in de live data uit te lezen.

Uitgelezen met

Hella Gutmann mega macs 66

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen