motor begint te stotteren en slaat evt af.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Touran
Type
Touran
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
2097
Gepost: 12-01-2015 20:26
Professional

Elpadro

Lid sinds: 22-11-2010
3 bijdragen

 Hallo,

Mijn VW Touran 2,0 TDI 125Kw met 6-traps DSG en 300.000Km op de klok heeft het volgende probleem. Sinds 2 weken begint de motor af en toe te stotteren en slaat evt. af, dit zonder dat het motorlampje op het dashboard gaat branden.

De motor is voorzien van pompverstuivers (pv) waarvan eind vorig jaar al nr. 3 is vervangen, tevens ook de kabelboom van de pv en de CPU door AS-Tronics gecontroleerd. Dit alles na een motorstoring, die de foutcodes gaf: geen signaal BDP, geen signaal PV3 en geen signaal EGR-klep. Voor 2 weken is ook PV4 vervangen na een foutcode. Tussendoor heeft de auto een beurtje gehad met olie en filters, helaas heb ik het dieselfilterhuis ook moeten vervangen, nadat mij de tule in het deksel was afgeknapt.

Vandaag was het ook weer zover, na zo'n 10 Km rijden begint de motor, bij 80 Km/h in de 6, ineens te stotteren en in te houden, na een paar 100m draaid de motor weer normaal, maar na nog eens ± 10Km begint de motor na het afremmen weer te stotteren en slaat af. na ong. 1 min. starten pakt hij weer aan en draaid weer normaal rond. Ik heb daarna de rest van de dag zonder problemen gereden. Maar hij geeft geen foutcode (lampje) aan op het dashboard.

Wat kan dit zijn. Mijn WPL in Duitsland weet zich ook geen raad meer. Men zegt, het zou kunnen liggen aan de EGR klep, dat die vervuild is; of misschien toch nog een pompverstuiver (nr.1of2); misschien is de duopomp defect.

Met vriendelijke groet,

Elpadro.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

geen signaal BDP, geen signaal PV3, geensignaal EGR, geen signaal PV4.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.