motor slaat niet af als de sleutel uit het contact gaat

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Touran
Type
Touran
Uitvoering
-
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
2151
Gepost: 05-02-2015 20:50
Professional

FrankB

Lid sinds: 19-05-2012
6 bijdragen

 De motor slaat niet af wanneer je de sleutel uit het contact haalt. Bovendien branden er veel storingslampjes op het dashboard. Het probleem doet zich niet altijd voor. 90% van de tijd ongeveer. Soms flikkeren de lampjes en gaan ze uit, waarna ook de motor afslaat.

Wanneer je zeker F1 (SB 1) uit de zekeringenkast naast de accu verwijdert reageert de motor normaal op het contactslot (starten en afslaan wanneer dat ook zo hoort). Deze zekering is van de ABS vacuumpomp. Zonder zeker rijdt de auto normaal, alleen de ABS en ESF geeft een storing.

Sinds dit probleem is ontstaan brandt ook het lampje van de airbag. Vreemd genoeg geeft de testapparatuur geen storingen aan.

Gemeten

Gelet op het feit dat het probleem zich niet altijd voordoet denk ik zelf aan een massa probleem. Alle massa aansluitingen in het motorblok heb ik schoongemaakt en opnieuw aangesloten. Ook het electrisch systeem naar de ABS pomp heb ik nagelopen, en waar ik twijfelde aan contact opnieuw bevestigd. Niets helpt.

Uitgelezen met

Autel 539

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen