P0016 storing VW Touran 1.4TSI

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Touran
Type
Touran
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/7
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
6949
Gepost: 23-08-2017 08:53
Professional

JoostABV

Diagnosetechnicus
Merkspecialist

Lid sinds: 08-01-2014
26 bijdragen

Dag collega's!!

Ik heb hier een probleempje met een Touran 1.4 TSI. Een klant van ons was twee weken geleden op vakantie in Duitsland toen zijn motormanagement lampje begon te branden. ANWB gebeld, auto uitgelezen en deze storingen kwamen naar boven:

P0016 Nokkenas/krukas positiesensoren (verhouding onlogisch)

P2293 Regelventiel brandstofdrukregeling (mechanische fout)

P0088 Brandstofsysteem druk te hoog

Vervolgens is de auto naar een Opel dealer gebracht. Daar hebben ze in eerste instantie de nokkenassensor vernieuwd en vervolgens hebben ze een complete distributieketting set met nokkenasversteller vervangen á €1500,-

Echter komt de klant terug van vakantie met nog steeds klachten over inhouden en brandende lampjes. Ook ruikt hij een vreemde geur. Wij lezen vervolgens de auto uit en krijgen storingscode P0016 en P068A (hoofdrelais schakelpunt te vroeg). Na even te hebben gekeken kunnen we concluderen dat onze collega's in Duitsland niet de meest bekwame vaklui waren. De geur was afkomstig van een grote olielekkage vanuit de krukaskeerring die compleet verkeerd terug gemonteerd was. Er lagen meerdere slangklemmen los. Er was een pijpje afgebroken van de aanzuigslang van de turbo en er was een steuntje verbogen. Behoorlijk slordig dus.

Deze dingetjes zijn ondertussen hersteld en de auto rijdt op zich prima. Echter komt na een tijd toch weer P0016 terug. De timing staat niet helemaal 100% netjes op tijd, maar ook niet overdreven veel verkeerd. Maar wellicht dus wel voldoende om een fout te genereren. Nu heb ik met de scoop kruk- en nokkenas signaal naast elkaar gelegd, maar ik heb helaas geen goed referentie signaal tot mijn beschikking. Zou iemand mij daar aan kunnen helpen zodat ik dat eventueel aan de klant kan overhandigen alvorens het hele spul open te schroeven. Wellicht dat hij hiermee ook de garage in Duitsland om opheldering kan vragen of iets dergelijks.

Bij voorbaat dank!

Joost Geerts

Gemeten

Krukas-/ nokkenassignaal met scoop

Uitgelezen met

KTS 570

Foutcodes

P0016

Downloads (2)

  • nokkenas_krukas_cavc1.jpg
  • nokkenas_krukas_cavc2.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.