RNS310 problemen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Touran
Type
Touran
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/3
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
1243
Gepost: 31-10-2017 13:47
Professional

Tuff

Gepensioneerd
Anders/Overig

Lid sinds: 15-06-2017
48 bijdragen

Hallo,

Mijn Touran van 2004 heeft een RNS310 ingebouwd. Ik heb die auto overkocht van iemand anders en er zijn wat problemen mee.

Het eerst wat ik merkte was dat het alarm soms sporadisch afging en midden in de nacht is dat geen pretje. Ik heb de alarmmodule er maar (tijdelijk) uit gehaald omdat ik het niet kon vinden. (Nu denk ik dat het te maken kan hebben met een te oude canbus gateway).

Het volgende probleem is dat ik vaak mijn tel niet via BT kan verbinden alsof de BT niet wil starten in de RNS310. Hij zegt dan dat ik de auto eerst op contact moet zetten maar dat staat ie al.

Er zit ook een kleine mic op het dashboard maar als ik bel functie wil gebruiken kunnen de mensen mij niet horen maar ik hun wel, als de tel wel verbinding heeft met de RNS.

Soms is mijn accu helemaal leeg en kan ik de auto niet meer starten. Na op internet gekeken te hebben blijkt dit veel voor te komen dat de radio niet goed uitgezet wordt.

De RNS310 valt ook altijd uit na 30minuten en heb er inmiddels mee leren leven maar onhandig is het wel als daarna de BT weer verbreekt.

De RNS310 heeft ook oudere wegenkaarten en laten updaten kost een vermogen.

Nu heb ik onlangs mijn std speakers en tweeters vervangen in de voordeuren (Ground Zero GZTC 165TX) en daar ben ik reuze blij mee. Een wereld van verschil maar ik zou ook nog graag een subwoofer willen aansluiten. 

Ik heb van iemand een passieve sub van Magnat kunnen overnemen en een versterker heb ik nog liggen alleen de RNS310 heeft geen Cinch aansluiting.

Nu kan ik deze wel aansluiten met een Hi Low converter ertussen maar ik zit ook met de andere, waarschijnlijk canbus gateway problemen. 

Ik bedenk me dat een andere radio misschien een betere oplossing is zodat ik meteen Cinch aansluitingen heb, een met afneembaar front, wat het dievengilde niet leuk vindt en waarvan ik de kaarten gemakkelijk kan bijwerken.

Ik weet alleen niet of mijn canbus gateway probleem (lege accu) ook aanwezig is met een niet RNS radio want dan moet ik ook een andere gateway regelen en kan ik beter de gateway en de Hi Low converter gebruiken.

Over de gateway heb ik dan ook de vraag of ik eender welke hogere versie kan gebruiken (als ik die moet vervangen) ook al is die van een andere VW. Ik begrijp dat ik huidige gateway moet uitlezen en dat ik foto's moet maken van bepaalde instellingen (Weet nog niet precies welke maar dat zoek ik wel uit) en dat ik de andere gateway dan de dezelfde instellingen moet maken. (Ik heb iemand met een diagnose apparaat wat ik mag gebruiken maar wellicht is het handiger om zelf een kabel te regelen dat ik via een laptop alles kan uitlezen maar weet dus niet wat/welke ik dan moet kopen. Mijn MGMT lampje brand ook dus dat moet/wil ik ook nog een keer nakijken. Als iemand een tip heeft hoor ik dat graag)

Als een andere autoradio alle problemen oplost dan overweeg ik die ook omdat een andere canbus en een goede hi lo converter ook snel 150euro kost.

Hebben jullie nog evt tips welke autoradio een leuke en betaalbare vervanger is met afneembaar front en navi voor de RNS serie die ook netjes in het dashboard past.

Bedankt alvast voor het meedenken :-) 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.