Elektrische ramen werken niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Transporter
Type
T5
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/1
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
3328
Gepost: 28-04-2016 12:30
Professional

Bart02

Allrount medewerker
Universeel

Lid sinds: 10-01-2014
48 bijdragen

Hallo,

 

Ik heb hier een T5 staan uit 2007 waarvan eens in de zoveel weken de ramen het een week niet doen zowel rechts als links en dan zonder enige wijziging ze het beide weer doen.

Dit is nou al zo een jaar aan de hand zonder duidelijk oorzaak.

 

Ik had hier op het forum al 2 topics gevonden met hetzelfde probleem helaas zijn deze beide niet afgesloten/opgelost. Ik heb alle info die er in stond overgenomen en gecontroleerd zonder enig resultaat helaas.

 

Auto is uitgelezen en er zijn geen foutcodes in de comfort module gevonden die betrekking hebben op de elektrsiche ramen.

 

Als je de auto uitleest met de kts en bij meetwaarden de elektrische ramen selecteert is het vreemd dat er dan word aangegeven dat deze niet aanwezig zijn.

Kan dus niet controleren of het signaal van de raamschakelaar de comfort module bereikt.

Handmatig gemeten op de stekker van de schakelaar zijn de signalen wel aanwezig. en deze komen ook aan op de raammotor links in de deur waar ook de module in zou moeten zitten. De voeding en massa van deze module zijn OK.

Alle zekeringen zijn heel, ook degene die midden bijna op de vloer bij de schakelkabels zit. Dit is een aparte zekering voor de elektrische ramen.

 

Als je de auto uitleest met VCDS en in meetwaarden kijkt bij de deuren in Can-bus zijn beide velden leeg van de deuren links en rechts. Dit lijkt mij ook vreemd.

 

Iemand suggesties met betrekking tot meten van de can-bus, heb een schema uit elsawin maar daar kan ik het niet in vinden.

 

Portier slot links was defect. Deze is vervangen maar zonder duidelijk resultaat. Ramen deden het nog steeds niet. Half uur later bij de auto en alles werkt weer. Maar het kan nu zo zijn dat ze het een aantal weken en doen en later weer niet.

 

Stekkerdoos is ook gecontroleerd van de trekhaak, deze is schoon maar loopt ook niet over de can-bus waardoor deze geen storingen zou kunnen veroorzaken. Als dat wel zo is schijnen er ook nog wel is problemen uit kunnen komen.

 

Mvg, 

 

 

 

Gemeten

diverse metingen zie tekst

Uitgelezen met

Bosch KTS, VCDS, Elsawin

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen