Koelvin slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Transporter
Type
T5
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/6
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
701
Gepost: 04-07-2018 17:19
Professional

gagarebedrijfvdsteege

Directeur / eigenaar
Garagebedrijf vd Steege
Anders/Overig

Lid sinds: 20-12-2016
1 bijdragen

Goedemiddag,

Wij hebben het volgende probleem met een transporter T5; Airco werd niet goed koud. Allereerst gekeken of er voldoende koudemiddel in het systeem zat, en er zat te weinig in (systeem was afgevuld bij aflevering, een week hiervoor). Systeem goed afgeperst, gevacumeerd en afgevuld, airco werd meteen koud, maar een paar tellen later niet meer. Bij nadere controle bleek de koelvin niet aan te slaan. 

Op het relais wat zich op de linker balk bevind komt wel een voeding, als we die doorlussen naar de koelvin gaat deze draaien. De vorige monteur heeft de druksensor al verangen zagen we, wij hebben het koelvin relais op de balk vervangen zonder resultaat. Alle zekeringen zijn heel, ook module/relais 454 en koelwater sensor gewisseld zonder resultaat. 

Aircosysteem zelf is niet uit te lezen, via de motor kom ik op foutcode 18043 - CAN, motor/AC communicatie: ontbreekt of fout signaal.

Geen klimaat regeling maar gewoon een ac knopje.

Groeten John

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

18043

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.