verlies vermogen na inbouw cruisecontrol

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Transporter
Type
T4
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Diesel
Reacties
32
Bekeken
25965
Gepost: 01-02-2008 12:06
Professional

galerie

Lid sinds: 01-02-2008
10 bijdragen

Ik zit met een vraag over mijn VW-transporter (dubbele cabine),  65KW TDI 5G waar noch mijn garage, noch de importeur een antwoord op heeft kunnen geven.

Sinds er een cruise control is ingebouwd, een aantal jaren geleden, is er sprake van vermogensverlies. Met veel moeite krijg ik hem op de 120 km en dan heb ik niets over.

Het rijden in heuvelachtig, of bergland is helemaal een ellende, dan loopt de snelheid al gauw terug naar 80-60-40 km per uur! Voordat de cruise control er in zat was er normaal vermogen en reed de bus fluitend door de bergen (en ik ook!)

Ik heb de transporter nieuw gekocht in april 2000. De cruisecontrol is ruim een jaar later ingebouwd en de klachten begonnen al vrij snel.

Onze garage dacht eerst dat het de luchtmassameter(?) was en deze is vervangen, dit gaf geen enkele verbetering. Toen is de temperatuurmeter vervangen, deed ook niets, nu denken ze dat het de Turbo is. Mijn herhaalde opmerking dat het met de cruise control lijkt samen te hangen, wordt afgedaan als "vrouwenpraat", "bestaat niet!", maar....als ik een tijd rijd zonder de cruisecontrol te gebruiken, dan krijg ik na enige tijd ineens wel meer vermogen en kan ik doortrekken tot 130. Wie zou hier nou echt verstand van hebben? Moet ik dit voorleggen aan de VW fabriek in Duitsland? De VW garage in Meppel, heeft contact gehad met de importeur in Nijmegen en geen van tweeën hebben de oorzaak van het vermogenverlies kunnen lokaliseren. Wat me ook opvalt is dat de cruise contol meer als een snelheidsbegrenzer lijkt te werken. De auto reageert amper, of niet op het gaspedaal als de cruisecontrol in ingesteld.

 Wie weet wat het probleem zou kunnen veroorzaken en vooral, hoe is het op te lossen?

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Registreren