Up stuurt uit zichzelf naar links

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Up
Type
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
1591
Gepost: 06-09-2016 14:25
Professional

Broekmans

Chef Werkplaats
Autobedrijf Broekmans
Universeel

Lid sinds: 22-07-2016
21 bijdragen

Een klant meldde zich met een probleem waarbij hij niet wou verder rijden. Samen met de klant gereden, en de auto trekt boven de 40 km/u flink naar links. Eenmaal bij de garage aangekomen hebben we de banden en wielen gecontroleerd en de gehele ophanging waarbij geen defect of gebrek werd geconstateerd.

Omdat er niet direct een aanleiding was tot een mechanisch defect heb ik de auto met de wielen van de grond af laten draaien. Tot de 20-30 km/u bleven de wielen mooi rechtuit staan. Voorbij de 40 km/u stuurde de auto uit zichzelf naar links (electronische stuurbekrachtiging). De auto vervolgens uitgelezen maar op alle systemen foutloos. Kort heel even het probleem gegoogled en het blijkt een probleem te zijn wat vaker voorkomt. Naar links en naar rechts ''sturen'' komt beide voor. Verschillende mensen uit verschillende landen (rechtsgestuurd en linksgestuurd) hebben hier last van. Direct een afspraak gemaakt bij de dealer voor een diagnose. In de tussentijd rijdt de Up weer normaal en vertoond geen gebreken.

Hun zijn vervolgens via een protocol te werk gegaan. Het foutgeheugen werd uitgelezen (0 fouten), de juiste software was al gëinstalleerd. Vervolgens nam de dealer contact met ons op om het volgende te delen:

Het probleem was bij VAG bekend. Echter was er nog geen oplossing voor gevonden en zou er hoogstwaarschijnlijk ook niet komen.

Heeft iemand hier ervaring mee? Het schijnt niet te helpen om andere software/regelunits te monteren. Toch wil ik graag onze klant helpen. Het liefst technisch dan wel niet juridisch.

 

Met vriendelijke groet,

Tom

Gemeten

Foutgeheugen alle systemen uitgelezen. Gehele wielophanging voor en achterzijde, uitlijning, bandenspanning, banden en velgen, stuurinrichting etc.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

0

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.