Alfa Romeo 147 GTA Selespeed koppelings probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Alfa Romeo
Merk
Alfa Romeo
Model
147
Type
147
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
381
Gepost: 02-12-2022 09:32
Professional

niekhartman

Lid sinds: 04-03-2016
3 bijdragen

Goedemorgen allemaal.

Ik heb hier in de werkplaats een Alfa Romeo 147 GTA met een selespeed versnellingsbak.

Auto heeft het volgende probleem, klant heeft auto gekocht met het probleem dat deze niet rijdbaar was, koppeling werkt niet.

Er is al een nieuwe koppeling gemonteerd, als je de auto in versnelling probeert te zetten hoor je dat de auto dit probeert door klappen uit de versnellingsbak, omdat de auto niet ontkoppelt lukt dit niet. Hangt de auto op de brug, staat er geen spanning op de aandrijflijn zet hij hem wel gewoon in versnelling.

Auto op contact kun je hem ook gewoon in 1 en R schakelen.

Als je de auto start en je probeert hem in versnelling te zetten bedient hij de koppeling niet, je ziet de actuator niet bewegen en je krijgt geen spanning de solenoid. 

Doe je echter een actuator test bediend hij de koppelings actuator wel en drukt hij de koppeling in en uit.

Auto heeft geen foutcodes in de Selespeed ecu.

Kalibratie kan ik uitvoeren, heb een Autel Ultra. Hij geeft aan dat dit voltooid is maar tijdens de kalibratie zie je niks bewegen of doen, weet niet of dit gebruikelijk ?

Heeft iemand een idee welke richting op de zoeken / te meten ?

Gemeten

Gemeten met scoop, bij actuator test zie je de solenoid duidelijk aangestuurd worden, bij lopende motor zie je dit niet, wel zie je veel ruis op de lijn, weet niet of dit gebruikelijk is ?

Uitgelezen met

Autel Ultra

Foutcodes

Geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.