Diagnosewijzer - Handleiding

Welkom op de site van AMT Diagnosewijzer


AMT Diagnosewijzer is dé online website waar u beoordelingen en discussies van professionele autotechnici kan vinden over diagnoseapparatuur.

Bent u opzoek naar een nieuw diagnoseapparaat maar u weet nog niet welke u moet aanschaffen. Dan kunt u hier de meningen en cijfers vinden over de verschillende apparaten. Wilt u de specificaties en PDF files zien van de diagnoseapparaten kunt u dat ook hier vinden

Heeft u zelf een diagnoseapparaat en bent u hier heel erg tevreden over of juist helemaal niet dan kunt u ook zelf een review schrijven. Dit kan andere professionele autotechnici alleen maar helpen in de toekomst.


Registreren

U komt in het registratiescherm door in de linker navigatiebalk op ‘Registreren’ te klikken.
Vul dit formulier geheel in. Hieronder leest u hoe de registratie in zijn werk gaat.

Uw account
Gebruikersnaam: dit is de naam waarmee u op AMT Diagnosewijzer zichtbaar bent (alleen door redactie aan te passen)
Emailadres: dit moet een werkend e-mailadres zijn en is niet zichtbaar op AMT Diagnosewijzer
Wachtwoord: kies een wachtwoord welke u wilt gebruiken

Persoons- & bedrijfsgegevens
Naam: Dit is uw voor- en achternaam en is niet zichtbaar op AMT Diagnosewijzer
Functie: Vul hier uw functieomschrijving in bijvoorbeeld 'chefwerkplaats'
Bedrijfsnaam: Vul hier de bedrijfsnaam in van waar u werkzaam bent
Plaats: Vul hier de plaatsnaam in waar het bedrijf is gevestigd
Type bedrijf: Klik hier aan bij welk type bedrijf u onder valt.
          -Bandenspecialist: uw bedrijf is werkzaam in de banden sector
          -Merkspecialist: uw bedrijf is gericht op een merk, maar heeft geen
          -Universeel: uw bedrijf onderhoudt auto’s van verschillende merken
          -Schadeherstel: uw bedrijf zit in de schadeherstel sector
          -Dealer: uw bedrijf heeft een dealerschap
          -Anders: uw bedrijf valt niet onder bovenstaande sectoren

Voor functie, bedrijfsnaam en plaats is het mogelijk om verborgen te houden voor andere leden.  Laat het vinkje uit. Wilt u bijvoorbeeld uw functie wel tonen, klik dan het vinkje aan. De informatie is voor de redactie altijd zichtbaar, maar dit wordt vertrouwelijk behandeld.

Specialisatie
Geef aan in welk(e) merk(en) u gespecialiseerd bent en/of in welke onderwerpen.
Ook hier is het mogelijk deze gegevens toonbaar te maken in uw profiel. Hiermee kunnen andere forumleden snel zien hoeveel waarde uw antwoord heeft in een voor u gespecialiseerd merk.

Als laatste kunt u aangeven over welke diagnoseapparatuur u beschikt. U kunt meerdere apparaten aanvinken. Als er iemand een review en/of een discussie start over het diagnoseapparaat wat u heeft krijgt u hier automatisch een mail over.

Voorwaarden
Vul uw motivatie in waarom u zich wilt aanmelden op AMT Diagnosewijzer. De redactie neemt dit mee in de boordeling of u voldoet aan de voorwaarden.

Klik tot slot op de knop  'Registratie Voltooien'
 
Registratieprocedure
Activatie registratie:
Nadat u het formulier compleet heeft ingevuld en op de knop 'Registratie Voltooien' heeft geklikt wordt er een email naar uw emailadres gestuurd. U dient nu uw account te activeren. Hiermee controleren wij of uw emailadres kloppend is.

Beoordeling door redactie
Na activatie ontvangt de redactie uw registratiegegevens en zal beoordeeld worden of u voldoet aan de voorwaarden. AMT Diagnosewijzer is tenslotte uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici.

Toelating of afwijzing
U ontvangt een emailbericht wanneer uw registratie is geaccepteerd. Hierna kunt u inloggen en gebruik maken van AMT Diagnosewijzer. Wordt uw registratie niet geaccepteerd omdat u bijvoorbeeld niet voldoet aan de voorwaarden, dan wordt dit ook per mail kenbaar gemaakt.

Let op: Na registratie heeft u dus niet direct toegang tot AMT Diagnosewijzer, de redactie zal eerst uw gegevens bekijken. 

Mijn gegevens

Nadat u heeft ingelogd kunt u onder 'mijn gegevens' uw registratiegegevens inzien. Hier kunt u de weergave van uw profiel-informatie nog aanpassen. Ook kunt u hier uw wachtwoord wijzigen.

Wachtwoord wijzigen
Om uw wachtwoord te wijzigen gaat u naar 'mijn gegevens' en bij het tabblad 'mijn profiel' kunt u uw wachtwoord aanpassen.

Specialisatie
Om andere forumleden te laten weten waarin u bent gespecialiseerd kunt u bij het tabblad 'mijn specialisatie' uw specialisme aanklikken. Wilt u dit zichtbaar hebben in uw profiel klik dan ook het vakje bij 'weergeven' aan.

Alert-mail
Het is mogelijk om een Alert-mail in te stellen. Hiermee krijgt u 1 keer per dag een update per mail over de nieuwe vragen en reacties die betrekking hebben op het door u ingestelde merk en/of onderwerp.

Mijn statistieken

Hier vindt u gegevens over uw registratie. Wanneer u zich heeft geregistreerd, maar ook hoeveel vragen u heeft gesteld, hoeveel reacties en hoeveel goede oplossingen u gegeven heeft.
Let op: Klik onderaan op de knop 'opslaan' om uw wijzigingen op te slaan.


Diagnosewijzer

Nadat uw registratie is geaccepteerd kunt u inloggen op diagnosewijzer.

Beoordeling schrijven:
Stap 1: kies het merk en model waar u een beoordeling over wilt schrijven.
Stap 2: is de beoordeling in het kort: Met het aantal sterren kunt u aangegeven wat u van de verschillende punten vindt. Een ster is twee rapport punten waard, u kunt op een halve ster selecteren. Als u 3 sterren invult geeft dat een rapportcijfer van 6. Een halve ster is het slechtst en vijf sterren het best.
          -Gebruiksgemak: Diagnoseapparaat makkelijk te gebruiken
          -Merk-diepgang:
          -Merk-breedte:
          -Service-ondersteuning: Goede service van de fabrikant/leverancier
          -Prijs/Kwaliteit: Staat de prijs in verhouding tot de kwaliteit
          -Overall: Product goed of niet?

Bij de top 5 positieve en negatieve aspecten kunt u in het kort invullen wat goed is en wat slecht is aan het product. Hier zit een maximaal aantal woorden aanvast.

Stap 3: is de toelichting. Vul hierin waarom je voor drie sterren hebt gekozen of juist waarom voor een ster (is het apparaat echt zo slecht) Denk hier goed over na en kom met een goede toelichting. Zo hebben andere professionele autotechnici  er ook wat aan. Heeft u uw sterren niet goed toegelicht dan heeft de redactie van AMT het recht om uw beoordeling te verwijderen.
Stap 4: beoordeling plaatsen. Nu staat de beoordeling op de website

Overige functies Diagnosewijzer
Laatste beoordeling
Bij laatste beoordelingen staan de laatst geplaatste beoordeling. Ook staat er bij wie de beoordeling heeft geplaatst en op welke datum. De beoordeling van de topmonteurs staan bovenaan. Alles is klikbaar.

Modelpagina
Als je via “Diagnose-apparatuur per merk”op een merk klikt en een model kom je bij de specificatie lijst van dat model. Hier staan alle specificaties van het product met een foto, PDF file en de website van de fabrikant.

Kopje Beoordelingen (x) staan alle beoordelingen die over dat product zijn geschreven. Het getal tussen haakjes is het aantal beoordelingen dat er geplaatst is.

Bij het kopje discussies staan vragen en antwoorden. Hier kunt u zelf een discussie starten als u een vraag heeft over dat model diagnoseapparaat. Vragen zoals; kan je hier ook sleutels mee inleren, is het apparaat snel genoeg voor APK 2.0 etc…

Inloggen lukt niet

Als het u niet lukt in te loggen controleer dan uw forumnaam en emailadres. Vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan wanneer deze niet juist is.

Lukt het u alsnog niet om in te loggen, stuur dan een email naar de redactie:  garageforum@vakmedianet.nl