Handleiding

Welkom op het AMT Garageforum

AMT Garageforum is dé online ontmoetingsplaats voor professionele autotechnici.
Deel hier je autotechnische probleem waar je niet uitkomt met jouw collega's. Ook het plaatsen van een mogelijke oplossing wordt zeer gewaardeerd op het forum. Je helpt tenslotte je collega's uit de brand met een autotechnisch probleem die vaak al enige uren zoektijd hebben gevergd.

Om het AMT Garageforum professioneel te houden moet je je registreren. Alleen professionele autotechnici, werkzaam in de autobranche worden toegelaten op het AMT Garageforum. Vul dus je gegevens eerlijk en correct in.

Registreren

Je komt in het registratiescherm door bovenaan in de navigatiebalk op ‘Registreren’ te klikken. Vul dit formulier geheel in. Hieronder leest je hoe de registratie in zijn werk gaat.

Jouw account
Gebruikersnaam: dit is de naam waarmee je op het forum zichtbaar bent (alleen door redactie aan te passen)
Emailadres: dit moet een werkend e-mailadres zijn en is niet zichtbaar op het forum
Wachtwoord: na het registeren krijg je een e-mail om een wachtwoord aan te vragen

Persoons- & bedrijfsgegevens
Naam: Dit is je voor- en achternaam en is niet zichtbaar op het forum
Functie: Klik hier je functie aan.
Bedrijfsnaam: Vul hier de bedrijfsnaam in van waar je werkzaam bent
Plaats: Vul hier de plaatsnaam in waar het bedrijf is gevestigd

Bedrijfswebsite: Vul hier de website in van het bedrijf waar je werkzaam bent (niet verplicht)
Type bedrijf:
Klik hier aan bij welk type bedrijf je onder valt.

Voor functie, bedrijfsnaam, bedrijfswebsite en plaats is het mogelijk om verborgen te houden voor andere leden.  Laat het vinkje uit. Wil je bijvoorbeeld je functie wel tonen, klik dan het vinkje aan. De informatie is voor de redactie altijd zichtbaar, maar dit wordt vertrouwelijk behandeld.

Specialisatie
Geef aan in welk(e) merk(en) je gespecialiseerd bent en/of in welke onderwerpen.
Ook hier is het mogelijk deze gegevens toonbaar te maken in je profiel. Hiermee kunnen andere forumleden snel zien hoeveel waarde jouw antwoord heeft in een voor jouw gespecialiseerd merk.

Als laatste kun je aangeven over welke diagnoseapparatuur je beschikt. Je kunt meerdere apparaten aanvinken. Als er iemand een review en/of een discussie start over het diagnoseapparaat wat je hebt krijg je hier automatisch een mail over.

Voorwaarden
Vul je motivatie in waarom je je wilt aanmelden op het AMT Garageforum. De redactie neemt dit mee in de boordeling of je voldoet aan de voorwaarden.

Klik tot slot op de knop  'Registratie Voltooien'

Registratieprocedure 

Activatie registratie:
Nadat je het formulier compleet hebt ingevuld en op de knop 'Registratie Voltooien' heeft geklikt wordt er een email naar jouw emailadres gestuurd. je dient nu jouw account te activeren. Hiermee controleren wij of je emailadres kloppend is.

Beoordeling door redactie
Na activatie ontvangt de redactie jouw registratiegegevens en zal beoordeeld worden of je voldoet aan de voorwaarden. Het AMT Garageforum is tenslotte uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici.

Toelating of afwijzing
Je ontvangt een emailbericht wanneer jouw registratie is geaccepteerd. Hierna kunt je inloggen en gebruik maken van het AMT Garageforum. Wordt jouw registratie niet geaccepteerd omdat je bijvoorbeeld niet voldoet aan de voorwaarden, dan wordt dit ook per mail kenbaar gemaakt.

Let op: Na registratie heb je dus niet direct toegang tot het forum, de redactie zal eerst jouw gegevens bekijken.  

Mijn gegevens

Nadat je hebt ingelogd kunt je onder 'mijn gegevens' jouw registratiegegevens inzien. Hier kunt je de weergave van jouw profiel-informatie nog aanpassen. Ook kun je hier jouw wachtwoord wijzigen.

Wachtwoord wijzigen
Om jouw wachtwoord te wijzigen klik je op deze link. Vul je emailadres in en druk op verstuur. Je krijgt nu een mail met verdere instructies. 

Specialisatie
Om andere forumleden te laten weten waarin je bent gespecialiseerd kunt je bij het tabblad 'mijn specialisatie' jouw specialisme aanklikken. Wilt je dit zichtbaar hebben in jouw profiel klik dan ook het vakje bij 'weergeven' aan.

Alert-mail
Het is mogelijk om een Alert-mail in te stellen. Hiermee krijgt je 1 keer per dag een update per mail over de nieuwe vragen en reacties die betrekking hebben op het door je ingestelde merk en/of onderwerp.

Mijn statistieken
Hier vindt je gegevens over jouw registratie. Wanneer je je hebt geregistreerd, maar ook hoeveel vragen je hebt gesteld, hoeveel reacties en hoeveel goede oplossingen je gegeven hebt.

Let op: Klik onderaan op de knop 'opslaan' om jouw wijzigingen op te slaan. 

Een vraag stellen

Het stellen van een vraag aan jouw collega's gaat in 4 stappen. Klik aan de linkerkant op de knop 'Stel een vraag'.

Stap 1: Is jouw vraag al gesteld?
Je wordt nu gevraagd of het probleem al niet bekend is op het forum. Maak gebruik van deze zoekmogelijkheid. Dubbele vragen maken het forum niet alleen onduidelijker, deze vragen worden ook verwijderd door de redactie. Nadat je er zeker van bent dat jouw probleem nog niet op het forum besproken is gaat je door naar stap 2.

Stap 2: Vul het kenteken in
Deze stap is alleen voor Nederlandse auto's. Voor niet Nederlandse auto's kunt je doorgaan naar stap 3. Dit doet je door te klikken op de link. Het invullen van het kenteken zorgt voor de koppeling van de technische gegevens aan het topic. Het kenteken is alleen zichtbaar voor forumleden en niet voor de buitenwereld. Het niet invullen van een kenteken zorgt ervoor dat de redactie het topic blokkeert totdat de juiste gegevens zijn ingevuld.

Stap 3: Specificatie auto & onderwerp
Vul zoveel mogelijk autogegevens in, ook na het invullen van het kenteken moet je nog verschillende gegevens invullen. Dit maakt het voor collega's een stuk gemakkelijker goed te reageren op jouw probleem. Het kenteken en chassisnummer zijn alleen zichtbaar voor leden en niet voor de buitenwereld.

Nadat je jouw probleem hebt ingedeeld bij een onderwerp kunt je jouw probleem omschrijven.
Vul bij de juiste rubriek de juiste informatie in. Doe ook dit zo nauwkeurig mogelijk, maar maak er geen boekwerk van.

Heeft je een scoopbeeld, foto, video of geluidsopname wat relevant is voor het betreffende probleem dan kunt je dat als bijlage toevoegen. Ook deze zijn alleen zichtbaar voor leden en niet voor de buitenwereld.

Stap 4: Controleer je vraag
Hier zie je in een overzicht de gegevens die je hebt ingevuld. Klopt er iets niet? Klik dan op 'Aanpassen'. Klopt alles wat je heeft ingevoerd, ga dan door naar stap 5.

Stap 5: Plaats jouw vraag
Je vraag wordt op het forum geplaatst en is nu voor iedereen zichtbaar. Alleen leden kunnen een reactie plaatsen.

Reageren

Wil je een collega helpen met een mogelijke oplossing? Log dan eerst in.
Onderaan elk autotechnische probleem is het mogelijk om jouw reactie in te voeren. Doe dit zo duidelijk mogelijk.

Citeren
Wil je reageren op een eerder gegeven reactie, gebruik dan de knop 'citeren' onder die reactie.

Schema, foto of document plaatsen
Heb je een interessant schema, of andere informatie? Die kun je simpel bij jouw reactie voegen. Klik hiervoor op de knop 'Selecteer bestanden' selecteer één of meerdere bestanden. De bestanden worden nu automatisch geüpload.

Klik tenslotte op de knop 'Plaats reactie'. 

Je vraag is opgelost?

Is je vraag opgelost? Klik dan bij de juiste reactie op de knop 'Dit is de oplossing'.
Als vraagsteller klik je dus bij degene die het juiste antwoord gaf op 'Dit is de oplossing'.
Geef daarna in een laatste reactie(post) ook nog een korte toelichting zodat het voor iedereen duidelijk is hoe het probleem is verholpen. Heeft niemand de juiste tip gegeven, dan mag je dit bij je eigen post aanklikken. De redactie ontvangt nu een email en kan het autotechnische probleem afsluiten. Hiermee is voor iedereen duidelijk wat de oplossing was voor jouw probleem.

Heb je zelf de oplossing vermeld en was deze nog niet eerder vermeld door een collega? Klik dan bij jouw eigen reactie op de knop 'Dit is de oplossing'.

Notificatie-mail

Als je een vraag plaatst krijgt je altijd bij elke nieuwe reactie een emailbericht, de zogenaamde notificatie-mail. Ben je niet zelf de vraagsteller dan kunt je bij het ingeven van jouw reactie aangeven of je per mail op de hoogte gehouden wil worden. Let op, dit moet je actief uitzetten.

Het is alleen voor Topmonteurs mogelijk om alle notificatiemail uit te zetten. Dit is gedaan om de vaak tientallen emailberichten per dag die zij krijgen te voorkomen. 

Alert-mail

Het is mogelijk om een Alert-mail in te stellen. Hiermee krijgt je 1 keer per dag een update per mail over de nieuwe vragen en reacties die betrekking hebben op het door je ingestelde merk en/of onderwerp. Dit kunt je instellen in de 'mijn gegevens' pagina.

Privéberichten* Exclusief voor Topmonteurs

Alleen de Topmonteurs (herkenbaar aan de groene overall) binnen het Garageforum hebben de mogelijkheid om privéberichten met elkaar uit te wisselen.

Mijn privéberichten
Na inloggen op het AMT Garageforum ziet je in het linker navigatiemenu ‘mijn berichten’ en in het welkomstvakje de knop: Mijn privéberichten. Vanaf hier kunt je de ontvangen en verzonden berichten lezen, beantwoorden en/of verwijderen. Heb je een nieuw bericht, dan staat dit ook vermeld in het welkomstvak.

Privéberichten versturen
Een privébericht versturen is mogelijk door binnen het forum op de naam van een Topmonteur te klikken. Hierbij verschijnt de ‘lightbox’ van deze gebruiker, met onderaan de knop ‘Stuur een privébericht’. Vervolgens kunt je een onderwerp opgeven, het bericht typen en versturen. Dit bericht wordt automatisch opgeslagen bij de ‘verzonden berichten’.

Privéberichten ontvangen
Bij het ontvangen van een privébericht ontvangt je automatisch een e-mailbericht. Via de link in dit e-mailbericht komt je automatisch bij de inbox van jouw privéberichten. Hier kun je het bericht lezen, beantwoorden of verwijderen.

Voorwaarden privéberichten
Het is niet de bedoeling dat de privéberichten-functie een ‘’forum achter het forum’’ wordt. We moedigen daarom ook aan om zoveel mogelijk gewoon via het forum te vragen. Heb je een specifieke vraag voor één van de leden, dan biedt de privéberichtenfunctie uitkomst.

Alle berichten die je verstuurt en ontvangt blijven bewaard op de servers van AMT Garageforum en kunnen worden ingezien door de redactie indien dit noodzakelijk geacht wordt. Spam of anderszins ongewenste berichten kan je bij de redactie melden via garageforum@vakmedianet.nl

Inloggen lukt niet

Als het je niet lukt in te loggen controleer dan of je het juiste emailadres hebt ingevuld.Vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan wanneer deze niet juist is.

Lukt het je alsnog niet om in te loggen, stuur dan een email naar de redactie: garageforum@vakmedianet.nl