Handleiding

 

Welkom op het AMT Garageforum

 

AMT Garageforum is dé online ontmoetingsplaats voor professionele autotechnici

Heb je een autotechnisch probleem waar je niet uitkomt? Deel het hier met je (online) collega's! Of heb je een oplossing voor een collega? Dan kun je hulp bieden via ons forum. Alle hulp wordt ontzettend gewaardeerd, je helpt tenslotte je collega's uit de brand met autotechnische problemen die vaak al enige uren zoektijd hebben gevergd.
 
Voor AMT Garageforum gelden regels die misschien anders zijn dan je van een forum gewend bent. Zo moeten de autogegevens bij het aanmaken van een topic compleet zijn. Ook willen we weten welke reactie heeft bijgedragen aan het oplossen van jouw probleem. Kortom: topics moeten netjes worden afgesloten. Hier lees je welke regels gelden voor het gebruik van AMT Garageforum.

 

Direct naar:

Het forum gebruiken

2

 

Registreren

 

Het AMT Garageforum is een overlegorgaan voor automotive professionals. Daaronder verstaan we niet alleen autotechnici, maar ook andere personen die beroepsmatig of op professioneel niveau bezig zijn met autotechniek. De toelating is ter beoordeling van de AMT Redactie en de forumbeheerders. Maak bij je aanmelding goed duidelijk op welke wijze je bezig bent met autotechniek, dit versnelt het beoordelingsproces. Indien nodig kan de redactie je vragen om aanvullende informatie.

Je komt in het registratiescherm door bovenaan in de navigatiebalk op Registreren te klikken.

Heb je al een AMT-account? Dan kun je het registratieformulier invullen. Je ziet dan, na het inloggen op het forum de melding:

'Je hebt je registratie nog niet voltooid, maak deze eerst af voor volledige toegang.'

Heb je nog geen AMT-account? Maak dan de keuze een account aan te maken. Dit kost je ongeveer twee minuten waarbij we je e-mailadres verifiëren en je een wachtwoord instelt.

 

Hieronder lees je hoe de registratie in zijn werk gaat.

Jouw account

Gebruikersnaam: dit is de naam waarmee je op het forum zichtbaar bent (alleen door redactie aan te passen)

E-mailadres: dit moet een werkend e-mailadres zijn en is niet zichtbaar op het forum

Persoons- & bedrijfsgegevens

Naam: Dit zijn je voor- en achternaam. Deze zijn nooit zichtbaar op het forum

Functie: Geef hier je functie aan.

Bedrijfsnaam: Vul hier de naam in van je bedrijf of het bedrijf waar je werkt.

Plaats: Vul hier de plaatsnaam in waar het bedrijf is gevestigd (dus niet je woonplaats).

Bedrijfswebsite: Vul hier de website in van het bedrijf waar je werkzaam bent. Dit is niet verplicht, maar maakt het beoordelen van je registratie wel veel gemakkelijker.

Soort bedrijf: Klik hier aan bij welk type bedrijf je werkt.

Je functie, de bedrijfsnaam, bedrijfswebsite en plaats kun je verborgen houden voor andere leden. Laat dan het vinkje erachter uitgeschakeld staan. Wil je deze gegevens juist wel tonen, klik dan het vinkje aan. De informatie is voor de redactie altijd zichtbaar, maar deze gaat er vertrouwelijk mee om.

Specialisatie

Geef hier aan in welk(e) automerk(en) en/of onderwerpen je gespecialiseerd bent.

Je kunt zelf kiezen of je deze gegevens wilt tonen in je profiel. Zo kunnen andere forumleden zien dat ze met een ervaren (merk)specialist te maken hebben.

Motivatie

Vul hier in waarom je je wilt aanmelden op het AMT Garageforum. Belangrijk: De redactie neemt dit mee in de boordeling en bepaalt mede aan de hand van je motivatie of je wordt toegelaten.

Klik tot slot op de knop  'Registratie Voltooien'

Registratieprocedure

Beoordeling door redactie

Na activatie ontvangt de redactie jouw registratiegegevens en wordt beoordeeld of je voldoet aan de voorwaarden. Het AMT Garageforum is tenslotte uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici en iedereen die beroepsmatig bezig is met autotechniek.

Toelating of afwijzing

Je ontvangt een mail wanneer jouw registratie is geaccepteerd. Hierna kunt je inloggen en gebruik maken van het AMT Garageforum. Ook als jouw registratie niet geaccepteerd wordt, omdat je bijvoorbeeld niet voldoet aan de voorwaarden of de redactie dat onvoldoende kan inschatten, ontvang je bericht.

Let op: Na registratie heb je dus niet direct toegang tot het forum, de redactie bekijkt eerst jouw gegevens. Daar kan soms enige tijd overheen gaan, normaalgesproken ontvang je binnen 48 uur een bericht.

Mijn gegevens

Nadat je hebt ingelogd kunt je onder 'mijn gegevens' jouw registratiegegevens inzien. Hier kunt je de weergave van jouw profiel-informatie nog aanpassen. Ook kun je hier jouw wachtwoord wijzigen.

Wachtwoord wijzigen

Om jouw wachtwoord te wijzigen klik je op deze link. Vul je e-mailadres in en druk op verstuur. Je krijgt nu een mail met verdere instructies.

Specialisatie

Om andere forumleden te laten weten waarin je bent gespecialiseerd kunt je jouw specialisme(n) aangeven. Wil je dit zichtbaar hebben in jouw profiel, klik dan ook het vakje bij 'weergeven' aan.

Alert-mail

Het is mogelijk om per merk of onderwerp een Alert-mail in te stellen. Hiermee krijgt je 1 keer per dag een mail over de nieuwe vragen en reacties die betrekking hebben op het merk en/of onderwerp.

Mijn statistieken

Hier vindt je gegevens over jouw registratie. Wanneer je je hebt geregistreerd, maar ook hoeveel vragen je hebt gesteld, hoeveel reacties en hoeveel goede oplossingen je gegeven hebt.

Let op: Klik onderaan op de knop 'opslaan' om jouw wijzigingen op te slaan.

Het forum gebruiken

Een vraag stellen

Het stellen van een vraag aan jouw collega's gaat in 4 stappen. Klik aan de linkerkant op de knop 'Stel een vraag'.

Stap 1: Is jouw vraag al gesteld?

Je wordt nu gevraagd of het probleem al niet bekend is op het forum. Maak gebruik van deze zoekmogelijkheid. Dubbele vragen maken het forum niet alleen onduidelijker, deze vragen worden ook verwijderd door de redactie. Nadat je er zeker van bent dat jouw probleem nog niet op het forum besproken is gaat je door naar stap 2.

Stap 2: Kies waar je vraag over gaat

Maak een keuze uit de drie opties. Heb je een auto met een Nederlands kenteken dan kies je voor de eerste button. We willen dan, na het invullen van het kenteken of chassisnummer al wat gegevens voor je aan.

Een buitenlandse auto? Kies dan voor de tweede button.
Heb je een algemene vraag, bijvoorbeeld over gereedschappen of diagnose-apparatuur? Kies dan de laatste optie. 

Stap 3: Vul kenteken en/of chassisnummer in

Het invullen van het kenteken of chassisnummer zorgt voor de koppeling van de technische gegevens aan het topic. Het kenteken en chassisnummer zijn alleen zichtbaar voor forumleden en niet voor de buitenwereld.

Het niet invullen van een kenteken of chassisnummer zorgt ervoor dat de redactie het topic blokkeert totdat de juiste gegevens zijn ingevuld.

Stap 3: Specificatie auto & onderwerp

Vul zoveel mogelijk autogegevens in, ook na het invullen van het kenteken of chassisnummer moet je nog verschillende gegevens invullen of controleren. Dit maakt het voor collega's een stuk gemakkelijker goed te reageren op jouw probleem. Het kenteken en chassisnummer zijn alleen zichtbaar voor leden en niet voor de buitenwereld.

Nadat je jouw probleem hebt ingedeeld bij een onderwerp kunt je jouw probleem omschrijven.

Vul bij de juiste rubriek de juiste informatie in. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk, maar maak er geen boekwerk van.

Heeft je een scoopbeeld, foto, video of geluidsopname die relevant is voor het betreffende probleem, dan kunt je dat als bijlage toevoegen. Ook deze zijn alleen zichtbaar voor leden en niet voor de buitenwereld.

Stap 4: Controleer je vraag

Hier zie je in een overzicht de gegevens die je hebt ingevuld. Klopt er iets niet? Klik dan op 'Aanpassen'. Klopt alles wat je heeft ingevoerd, ga dan door naar stap 5.

Stap 5: Plaats jouw vraag

Je vraag wordt op het forum geplaatst en is nu voor iedereen zichtbaar. Alleen leden kunnen een reactie plaatsen.

Reageren

Wil je een collega helpen met een mogelijke oplossing? Log dan eerst in.

Onderaan een topic is het mogelijk om jouw reactie in te voeren. Doe dit zo duidelijk mogelijk.

Citeren

Wil je reageren op een eerder gegeven reactie, gebruik dan de knop 'citeren' onder die reactie.

Schema, foto of document plaatsen

Heb je een interessant schema, of andere informatie? Die kun je simpel bij jouw reactie voegen. Klik hiervoor op de donkergrijze knop 'Selecteer bestanden' selecteer één of meerdere bestanden. De bestanden worden nu automatisch geüpload.

Klik tenslotte op de knop 'Plaats reactie'.

Je vraag is opgelost?

Is je vraag opgelost? Klik dan bij de meest behulpzame reactie(s) op de knop 'Dit is de oplossing'.

Als vraagsteller klik je dus bij degene die het juiste antwoord gaf op 'Dit is de oplossing'.

Geef daarna in een laatste reactie (post) ook nog een korte toelichting zodat het voor iedereen duidelijk is hoe het probleem is verholpen. Zo kan iedereen van elkaar leren.

Heeft niemand de juiste tip gegeven, dan mag je 'Dit is de oplossing' bij je eigen post aanklikken. De redactie ontvangt nu een e-mail en kan het topic afsluiten. Hiermee is voor iedereen duidelijk wat de oplossing was voor jouw probleem.

Heb je zelf de oplossing gevonden en was deze nog niet door een collega aangedragen? Klik dan bij jouw eigen reactie op de knop 'Dit is de oplossing'.

Probleem niet opgelost? 

Soms wordt een probleem niet opgelost. Laat dit dan weten in een bericht. Maak vervolgens, na het plaatsen van dit bericht, een melding. De moderator zal het topic dan afsluiten.

Notificaties

E-mailnotificaties

Als je een vraag plaatst krijgt je bij elke nieuwe reactie een e-mail. Deze krijg je ook wanneer je hebt aangegeven een toopic te volgen. 

Ben je niet zelf de vraagsteller, dan kun je bij het geven van jouw reactie aangeven of je op de hoogte gehouden wil worden. Let op, dit moet je actief uitzetten.

Alleen Topmonteurs kunnen de notificatie-mail uitzetten. Dat voorkomt dat zij vele tientallen e-mails per dag krijgen .

Notificatiecentrum

In het notificatiecentrum worden alle gebeurtenissen overzichtelijk 

Alert-mail

Het is mogelijk om een Alert-mail in te stellen. Hiermee krijgt je 1 keer per dag een update per mail over de nieuwe vragen en reacties die betrekking hebben op het door je ingestelde merk en/of onderwerp. Dit kunt je instellen in de 'mijn gegevens' pagina.

Privéberichten* Exclusief voor Topmonteurs

Alleen de Topmonteurs (herkenbaar aan de groene overall) binnen het Garageforum hebben de mogelijkheid om privéberichten met elkaar uit te wisselen.

Mijn privéberichten

Na inloggen op het AMT Garageforum ziet je in het linker navigatiemenu ‘mijn berichten’ en in het welkomstvakje de knop: Mijn privéberichten. Vanaf hier kun je de ontvangen en verzonden berichten lezen, beantwoorden en/of verwijderen. Heb je een nieuw bericht, dan staat dit ook vermeld in het welkomstvak.

Privéberichten versturen

Een privébericht versturen is mogelijk door binnen het forum op de naam van een Topmonteur te klikken. Hierbij verschijnt de ‘lightbox’ van deze gebruiker, met onderaan de knop ‘Stuur een privébericht’. Vervolgens kunt je een onderwerp opgeven, het bericht typen en versturen. Dit bericht wordt automatisch opgeslagen bij de ‘verzonden berichten’.

Privéberichten ontvangen

Bij het ontvangen van een privébericht ontvangt je automatisch een e-mailbericht. Via de link in dit e-mailbericht komt je automatisch bij de inbox van jouw privéberichten. Hier kun je het bericht lezen, beantwoorden of verwijderen.

Voorwaarden privéberichten

Het is niet de bedoeling dat de privéberichten-functie een 'forum achter het forum' wordt. We moedigen daarom ook aan om zoveel mogelijk gewoon via het forum te vragen. Heb je een specifieke vraag voor één van de leden, dan biedt de privéberichtenfunctie uitkomst.

Alle berichten die je verstuurt en ontvangt blijven bewaard op de servers van AMT Garageforum en kunnen worden ingezien door de redactie indien dit noodzakelijk geacht wordt. Spam of anderszins ongewenste berichten kan je bij de redactie melden via garageforum@vmnmedia.nl

Inloggen lukt niet

Als het je niet lukt in te loggen, controleer dan of je het juiste e-mailadres hebt ingevuld. Vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan wanneer deze niet juist is.

Contact

Heb je vragen of heb je problemen bij het gebruik van AMT Garageforum? Mail de moderators op garageforum@vmnmedia.nl