Airco geluid hoorbaar in dashboard

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Alfa Romeo
Merk
Alfa Romeo
Model
159
Type
159
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/10
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
2085
Gepost: 20-06-2017 20:40
Professional

Manick

Eerste Monteur
Universeel

Lid sinds: 08-05-2011
112 bijdragen

Mede monteurs

 

Heb hier een 159 Wagon met 2.2 benzine met geluid hoorbaar via de kanalen van de ventilatie roosters. even kleine historie 

- km: 97798 22-3-2017 Condensor lek, vervangen en systeem gecontroleerd en afgevuld. 

- km 98796 heden, Geluid hoorbaar in dashboard

 

Zodra je de auto start, normaal zonder bij geluiden. Zet je de airco aan hoor een geluid door de ventilatie roosters heen. Als je het toerental verhoogd en onder het rijden wordt en klinkt het geluid ook harder. Het geluid is toerental afhankelijk. Zodra je de airco uitzet is er niks aan de hand niks te horen binnen in de cockpit. Met een stethoscoop geluisterd. Geluid is hoorbaar in de airco leidingen, Vandaag pomp vervangen want de magneet koppeling is het enige wat de pomp/motor met elkaar verbind en evt(wat ik denk een lager geluid binnen in de pomp) kan veroorzaken maar helaas!

 

Airco drukken zijn in orde. koelvin werkt ook naar behoren, geen foutcodes in het airco systeem. Het betreft een automatische klimaat regeling met 2 gescheiden zones. 

Wie weet raad wat dit kan veroorzaken? 

Bijlage is een video waar op het geluid hoorbaar is, halverwege de video druk ik de airco uit waar na je niks meer van hoort 

Gemeten

Waarden Airco drukken in orde. Airco wordt goed koud, airco module uitgelezen geen foutcodes aanwezig

Uitgelezen met

Delphi & Hella Guttmann

Bijgewerkt door Manick op 20-06-2017 20:41
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Registreren