Melding 'Motorolie verversen' niet te wissen / geen communicatie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Alfa Romeo
Merk
Alfa Romeo
Model
MiTo
Type
MiTo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/1
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
1174
Gepost: 03-08-2016 20:27
Professional

TurboDaily

Lid sinds: 09-05-2016
4 bijdragen

Beste collega technici,

 

We hebben een Alfa Romeo Mito van 2012 staan met 1,3 JTD motor. We hebben deze auto ingekocht en binnen gekregen met een kapotte accu (had ook al een x-aantal weken compleet ontladen gestaan). Ook is er een nieuwe verstuiver geplaatst wegens slecht aanslaan. Na het plaatsen van een nieuwe start-stop accu loopt en rijdt de auto weer perfect.

We hebben de olie ververst aangezien de Mito hier een melding op gaf, en hebben hierna getracht de melding te wissen. Nu is het zo dat je bij deze Alfa's de melding in het dashboard moet wissen, maar ook in de motor-ecu. Deze laatste geeft een probleem: zowel met het Delphi systeem is de melding niet weg te krijgen, als ook met de diagnose apparatuur van de dealer niet. De dealer heeft tevens getracht de IMEI-code van de nieuwe verstuiver te programmeren maar dit lukte ook niet, communicatie met de ECU is niet mogelijk lijkt het.

We hebben contact opgenomen met ACTronics en met BBA-Reman. Bij beide bedrijven had men dit niet eerder meegemaakt. Op aanraden van de laatste hebben we een 'harde reset' uitgevoerd: 24uur de accuklem eraf en de beide stekkers van de motor-ecu eraf. Helaas geen resultaat; getracht met Delphi te wissen, maar zelfde uitkomst als voor de reset.

Bij de dealer raadt men aan om er een softwarespecialist (chiptuner) naar te laten kijken, maar de beter aangeschreven luitjes hier in de buurt (Friesland) zijn óf op vakantie of nemen de telefoon niet op... tsja.

We willen de auto graag afleveren maar komen zo niet verder. Weet iemand van jullie raad? Alvast heel hartelijk dank!

Uitgelezen met

Delphi, dealer diagnose

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen