Motor stuk gelopen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Alfa Romeo
Merk / model / type
Alfa Romeo MiTo MiTo
Bouwjaar
2010
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Motor

Aantal reacties: 37
Aantal maal bekeken: 1582

Gepost: 14-12-2017 18:18
Topmonteur

Jarrie

Lid sinds: 13-06-2010
1685 bijdragen

Mijne heren, bij deze een vraag voor ervaringsdeskundigen, specialisten en een ieder die hier informatie van heeft/weet. Er wordt bewust geen kenteken en chassisnummer vermeld, op verzoek van de eigenaar, in verband met eventuele onderhandelingen die nog gevoerd gaan worden met de verkoper.

Deze auto is op een gegeven moment langzaamaan  gaan pingelen. De bestuurder is toen RON 98 gaan tanken. Hierdoor nam het pingelen wel af maar ging niet helemaal weg. Kort daarna gaf de motor de geest van het ene op het andere moment. De wegenwacht is erbij geweest en heeft de bougies er uit gedraaid. Hierbij waren de elektroden gewoon tegen elkaar dicht gedrukt. Als je op de zuigers kijkt zie je wel schilfers/stukjes liggen. Er is nog 1 cilinder die dertien Bar compressie heeft en de andere nul. Helaas is de camera stuk en wachten we even tot Forté komt en deze opnames zal maken om te kijken wat er gebeurt is. 

Zijn er mensen die op voorhand kunnen zeggen of er regelmatig bekende problemen zijn met deze motoren en misschien nuttige info hebben over deze motoren?

Gemeten

compressie gemeten Geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.