Geen cumminucatie stuurbekrachtiging.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A1
Type
A1
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/11
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
2117
Gepost: 25-11-2017 16:47
Professional

Autoprofi


Autoprofi
Universeel

Lid sinds: 03-01-2012
185 bijdragen

Goedemiddag collega's,

Wij hebben een Audi A1 in de werkplaats met het volgende probleem.

Auto is +/- 2 weken geleden bij ons binnen gekomen met het probleem dat de auto veel lawaai maakte. Dit bleek bij de hydro-electrischestuurbekrachtigingpomp vandaan te komen. Daarom de pomp vervangen voor een nieuwe van het merk ERA en hebben we de stuurhoeksensor gekalibreerd.

Op het moment dat we de auto gestart hadden ging direct het lampje van de stuurbekrachtiging branden en we hebben geen communicatie met het systeem en inleren is dus ook niet mogelijk.(motormanagement en ABS etc. wel allemaal uit te lezen). Ter controle hebben we de oude pomp er weer aangehangen maar hier werd het niet beter van. Dus waarschijnlijk heeft zich dit probleem voor het vervangen van de pomp zich ook al voor gedaan.

We zijn daarna op de stekkers gaan meten op de pomp. Hij wordt voorzien van 12V voeding en een goede massa. Ook is er CAN-BUS gemeten op de pomp dus zou er in principe ook communicatie mogelijk moeten zijn. Verder is er ook 1 dunne voedingdraad waar 12V op staat maar weet ik niet precies waar deze voor dient. 

Het gemeten CAN-BUS  heb ik er als bijlage bij gedaan.

 

 

 

 

 

Gemeten

CAN-BUS & voeding gecontroleerd op de stuurbekrachtigingspomp

Uitgelezen met

WOW Würth

Downloads (1)

  • audi-a1-can-bus-stuurpomp.docx


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken