Foutcode P0402 zelfs na vernieuwen EGR klep

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A2
Type
TYPE 8Z
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/9
Brandstof
Benzine
Reacties
21
Bekeken
11224
Gepost: 30-08-2011 13:58
Professional

martinvanb

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 09-05-2008
158 bijdragen

Goedendag heren collega's,

 

Hier het volgende probleem.

Klant komt binnen met mil aan , uitgelezen , P0402 EGR systeem ( doorstroming uitlaatgasrecirculatie systeem te hoog ).

EGR klep vernieuwd , 1 dag later , klant komt terug weer met mil aan , uitgelezen en weer foutcode P0402 , hierna de EGR weer gedemonteerd en zoveel mogelijk de omliggende onderdelen en pijpjes gereinigd , zonder positief resultaat.

Na wat speurwerk op internet kwam ik uit op de volgende link www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-16786.html daar staat onderaan de pagina vermeld dat het regelmatig voorkomt dat de EGR klep vernieuwd wordt en dat het probleem dan nog niet verholpen is , het blijkt dan de DPF sensor te zijn.

Ook heb ik overleg gehad met een collega bedrijf die mij wist te melden dat de luchrmassa meter er ook voor kan zorgen dat deze foutcode terugkomt.

Mijn vraag aan jullie is daarom ook , kan iemand bevestigen dat het voor dit type auto inderdaad de luchtmassa meter of de DPF sensor kan zijn.

En als 2 de vraag , waar in de motor zit de DPF sensor en de luchtmassameter geplaatst.

 

Alvast bedankt voor het meedenken

Uitgelezen met

Reflex

Foutcodes

P0402

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen