Temperatuurmeter geeft niets meer aan en koelventialatoren blijven draaien

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A3
Type
TYPE 8L
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
3840
Gepost: 26-03-2008 15:44
Professional

mandos

Lid sinds: 26-03-2008
3 bijdragen

Ik heb hier op het forum al diverse problemen gelezen maar zijn net iets anders als bij mij geloof ik.

2 Dagen geleden viel mij ineens op dat de watertemperatuur meter ineens niets meer aangeeft. Na het afzetten van de wagen bleven de koelventilatoren draaien, na enig zoeken kon ik deze uitzetten door een stekker bij de accu los te halen. Indien ik deze meteen er weer in druk, blijven de ventilatoren uit. Zodra de wagen weer start en uitgezet word blijven ze weer draaien, ook na het starten ga ze (niet meteen n aeen paar seconden) draaien. Doordat de ventilatoren continue draaien met draaiende motor en de lage buiten temperaturen word het niet echt warm in de auto. Laat ik de auto draaien en heb de stekker los gemaakt word deze wel warm en krijg ik ook weer warme lucht en op een geven moment loopt de temperatuur meter wel iets op (circa 70 graden). Als ik dan de motor afzet blijven de ventilatoren niet draaien.

Ik ben naar de garage geweest en daar hebben ze de sensor vervangen en er waren geen foutmeldingen meer. Mij werd ook verteld dat de temperatuur weer normaal werd aanggegeven. Ik rijdt bij de garage weg en zie dat de meter (nog) niets aangeeft, ga meteen terug, alleen de monteur was al naar huis. Ben toen weer naar huis gereden en daar aangekomen heb ik hetzelfde probleem, de ventilatoren  blijven draaien.

 

Weet iemand wat er aan de hand kan zijn?

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken