Blijft grijs roken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
TYPE 8E
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/2
Brandstof
Diesel
Reacties
13
Bekeken
986
Gepost: 04-09-2017 16:54
Professional

garagemol

Autotechnicus
Garage Mol

Lid sinds: 05-02-2009
20 bijdragen

Hallo,

In de werkplaats een audi a4 met motorcode BRB. Klacht van de klant was dat de auto steeds meer begon te roken tijdens rijden.

Hadden van een specialist te horen gekregen de nokkenas op slijtage te controleren en inderdaad versleten. Conclusie brandstof in de olie. Dus nieuwe nokkenas erop, komstoters, nieuwe brandstofpomp en ook nieuwe cilinderkop ivm uitgeslagen verstuivers. Alles gemonteerd en weer goed lopend. Maar u raad het al: Er is nog steeds grijze rook.

Oliepeil stijgt of daalt niet. De auto rookt alleen wanneer de klant stukje heeft gereden en staat dan voor stoplicht even te wachten en daarna als hij wegrijd een enorme witte/grijze rookontwikkeling achter de auto. is naar 200 meter weer weg.

Heb zelf zo geen ideeen meer. Auto komt in de loop van volgende week weer terug. Klant rijd er nu eerst even mee.

Heeft iemand van jullie hier nog een goede tip voor? of ideeen?

Zelf wil ik nog even kijken naar de uitlaatgastemperatuur als de auto er weer is en als hij dan rookt om te kijken of de Regeneratie ofzo blijft hangen.

Wacht op jullie reacties.

Gemeten

geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.