Mengsel te arm.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
TYPE 8E
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
4369
Gepost: 02-05-2009 17:00
Professional

eng

Eigenaar/Diagnose
Autobedrijf Robroch

Lid sinds: 02-09-2008
63 bijdragen

Audi a4 2.0 20v ALT motor. 110.000km

Storingslamp brandt. Geeft fout op "mengsel te arm". Mengsel adaptie stond op 25%. Inlaat traject gecontroleerd, slangen e.d, ingespoten met remmenreiniger, niets te vinden.. Carter ontluchting klep gereinigd, en systeem gereset. Na proefrit (readiness was afgerond) stond mengsel adaptie alweer op 18%. maar lamp brandt dan nog niet, (klopt ook wel volgens EOBD moet de fout eerst vaker optreden voor dat de storingslamp brandt.)

Iemand een idee???

 Verdenk zelf de LM-meter, wie weet de manier om deze goed te controleren, weet dat er een manier is met de multimeter,en de LM-meter aan beide zijden af te sluiten, dat dan de waarden op de mulimeter niet mogen verlopen. Maar hoe moet dit ook alweer????????. Auto was tot dusver mijn prive auto,net verkocht aan klant en geeft nu problemen. Heb hetzelfe probleem 2 jaar terug gehad na vervanging van luchtfilter,maar na enkele weken ging storingslamp weer uit en tot dusver niet weer aan.

Reed wel altijd veel korte ritten met de auto, klant heeft nu ook hoog olieverbruik met de auto. Ga eerst ff verversen. Olie zit er 5000 km in (10w40) maar van korte ritten wordt het er niet beter op. Kan het ook zo zijn dat het olieverbruik een deel van de oorzaak is??? Mengsel adaptie varieert natuurlijk wel onder invloed van olieverbruik,maar veel olie verbruik zou toch een te rijk mengsel geven??? Of ziet EOBD dit anders, veel olie=systeem verarmen,zover tot er een fout op komt???

Krijg auto volgende week, alle reacties zijn welkom.Alvast bedankt.

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen