startonderbreker

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
A4
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1995
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
5321
Gepost: 23-12-2006 12:29
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Ik ben ten einde raad met mijn eigen wagen.

Ik heb nu voor de 5de maal hetzelfde probleem op 1,5 jaar tijd.

De wagen valt na 2seconden stil en het lampje van de startonderbreker knippert en hij weigert te starten.

(Telkens op een vrijdagavond :(

dmv. VAG-COM geeft hij dan ook het probleem van de immobilizer.

Ik weet dat dit een vaak voorkomend besproken probleem is maar...

De eerste 2maal heb ik het kunnen oplossen door de contacten te reinigen en de fout te wissen.

De 3de maal heb ik hem door de VAG-garage laten herstellen omdat hij weigerde te starten ook nadat de fout werd gewist. Toen hebben ze een nieuw contactslot met leesring en nieuwe sleutels, een nieuwe kabel en een nieuwe module van de startonderbreker gemonteerd. Heeft me een bom geld gekost maar ik was blij geweest had hiermee het probleem opgelost geweest.

4 maand later terug hetzelfde probleem. De VAG garage heeft dit toen in garantie herstelt. Ze zouden alle nieuwe onderdelen en contacten gecheckt hebben en de sleutels opnieuw gecalibreerd hebben.

Nu 1,5 maand later terug hetzelfde probleem. Ik heb hem terug naar dezelfde VAG-dealer gedaan in de hoop dat dit opnieuw hersteld wordt in garantie en liefst definitief wordt hersteld.

Met als gevolg vertrouw ik mijn wagen niet meer, ik durf nergens naartoe rijden uit angst dat ik niet meer thuis geraak. Wat ik heel jammer vindt want voor de rest is dit een superwagen. Ik heb reeds vernomen dat de startonderbreker zou kunnen omzeild worden dmv de juiste software.

Wie kan mij aan die software helpen of op een andere manier de startonderbreking omzeilen. Of weet iemand wat de oorzaak van het probleem is? Alle tips zijn welkom.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken