Probleem headlight range control

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
Q5
Type
TYPE 8R
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
662
Gepost: 10-12-2020 07:24
Professional

HuijskensD

Directeur / eigenaar
VASS CarService
Anders/Overig

Lid sinds: 06-09-2018
43 bijdragen

Goedemorgen Collega's

Ik heb een probleem met een Audi Q5 van 2009.

Deze wagen is deze zomer binnen gekomen omdat de lichtbundel hoogte verstelling defect was. Ik lees het voertuig uit en kwam tot de vaststelling dat de niveau sensor links voor defect was. (Deze was vast gelopen en door de bewegingen was deze zijn steun ook afgebroken) Omdat het hier om een ouder voertuig gaat had ik besloten om een aftermarket sensor van Arnott er op te zetten. Deze was vrijwel onmiddelijk terug defect. Ik stuur deze terug in garantie en krijg een  nieuwe. Deze zet ik er op en na enkele weken is deze ook weer kapot. Ondertussen had ik de stekker gecontroleerd hier was niks aan te zien. Ik heb ook voor alle zekerheid nieuwe binnenstekkers gesoldeert.

Samen met deze herstelling had ik de niveausensor ook omgehangen naar rechts om te zien of de sensor ook daadwerkelijk defect was. En inderdaad hij was weer kapot. Ik was het moe en ik dacht ik bestel een originele dan moet het toch wel heel zeker opgelost zijn.

Nu zijn we weer een paar weken verder krijg ik van de klant een berichtje dat die weer een fout heeft op de hoogte regeling. Ik heb de wagen nog niet kunnen uitlezen nu maar ik vrees dat het weer om die zelfde sensor gaat. Heeft iemand van jullie dit probleem ook al voor gehad?

Ik heb een vermoeden dat het het regelapparaat van de hoogte regeling deze sensor de hele tijd kapot maakt.

 

Gemeten

Niveausensor Links voor

Uitgelezen met

VCDS/ODIS

Foutcodes

Foutcode heb ik helaas niet. Beschrijving: Niveausensor links voor elektrische storing in stroomkring.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen