Mmi stopt na opstartscherm

Audi
Merk
Audi
Model
Q7
Type
TYPE 4L
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
314
Gepost: 06-10-2020 22:56
Professional

Klamaz

Allrounder
Universeel

Lid sinds: 12-03-2015
30 bijdragen

Goedendag,

bij een klant van mij zijn er wat problemen met zijn mmi systeem. Het begon met wat gekraak op de speakers. Nu start de mmi allen nog maar op en gaat daarna direct op zwart.

Resetten met de de drie knoppen heeft geen effect.

Na uitlezen met vagcom blijkt er geen enkele communicatie mogelijk met de multimedia delen die op dezelfde ring zitten als de mmi zelf. De mmi blijkt de gateway te zijn, als ik het goed omschrijf en begrepen heb uit de Audi documentatie die ik heb kunnen vinden.

Na wat gecontroleerd te hebben bleek er water in de j525 versterker te zitten aan de rechter achterzijde van het voertuig. Alle zekeringen die ik tot nu toe heb kunnen controleren zijn nog heel.

Na dit hele verhaal komt mijn vraag:

Kan de hoofdunit/gateway/mmi unit kapot gaan door kortsluiting in de versterker? Kan ik deze zomaar wisselen of is deze nog beveiligd op chassisnummer of iets dergelijks?

Heeft iemand eerder een soortgelijk probleem gehad?

Gemeten

zekeringkast rechts voorzijde, zekeringkast rechts achterzijde, modules en stekkerverbindingen rechts achterin

Uitgelezen met

Vagcom

Foutcodes

Geen communicatie met mmi en alle delen die daarop aangesloten zijn: Can not be reached

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.