Smeerolie lekkage en inlaatklep probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
Q7
Type
TYPE 4L
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
288
Gepost: 20-06-2017 04:23
Professional

2TrusT

Directeur
2TrusT
Universeel

Lid sinds: 30-09-2013
129 bijdragen

Goedendag, een paar dagen geleden de CASA motor van deze auto vervangen door een gereviseerde. 2 problemen resten.

1. Aan de linkerzijde (als je voor de auto staat) lekt er smeerolie. Deze valt uiteindelijk op de motorsteun. Het is niet te zien waar de olie vandaan komt omdat het erg krap is om ertussen iets te zien. Als ik op de oude cilinderkop kijk zie ik bij elke uitlaat opening in het blok een klein gaatje die in verbinding staat met de injector. Alle 6 injectoren zijn ook vervangen voor nieuwe. Is het mogelijk dat ik op een injector de smeerolie lekkage heb? In het ergste geval komt de smeerolie via de koppakking naar buiten maar dat lijkt me stug. Het kleppendeksel lekt niet.

2. Bij iedere start krijg ik code p2020, probleem met de intake flap sensor op bank 2. Een gebruikte gekocht maar het probleem is niet verholpen. Klep beweegt soepel. Wanneer ik de aanstuur unit verwissel blijft het probleem op bank 2. Bedrading nagemeten van 1 en 2 en beide geven dezelfde waardes. Bij contact aan doet is er een test procedure. Bank 1 gaat helemaal omlaag en eindigt in de begin positie. Bank 2 doet spastisch in de begin positie en blijft daar. Graag advies wat ik verder kan doen

Uitgelezen met

VDCS

Foutcodes

p2020

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.