Radio slecht ontvangst, antenne kortsluiting.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Audi
Merk
Audi
Model
TT
Type
TYPE 8J
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
280
Gepost: 08-02-2023 20:57
Professional

TechnicusKuiken

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 03-03-2019
133 bijdragen

Hallo,

Zit met wat met een vervelende storing, hoop dat hier iemand mij verder kan helpen. Deze Audi TT heeft storing 0821 – antenna 2 onderbreking/kortsluiting er vrijwel altijd in staan.

De radio werkt kort 5-10 seconde perfect, dan herkent de radio een storing en schakelt die de antenne volgens mij compleet uit waardoor er continue ruis aanwezig is.

Als ik een externe antenne aansluit op de witte stekker onder de hemel passagierszijde is het ontvangst een stuk beter, vrijwel goed. Als ik bij de antenne versterker achter de zelfde witte aansluiting aanraak (waardoor ikzelf als antenne functioneer) is het ontvangst goed. Ik vind het persoonlijk een complex en lastig systeem gezien de vele componenten, alle stekkers en contacten op achter raam etc lijken in orde en heb ik doorgemeten. De haaienvin daar zit enkel het GPS/navigatie in toch? Deze heb ik er ook af gehad, zit bij dit model helaas dicht geseald. Aan deze haaienvin zit een rode stekker, deze ligt los achterin de auto.. Dit vind ik wat vreemd, weet iemand waar deze rode stekker aan moet? (zie foto).

Verder heb ik het Odis stappenplan doorgelopen, deze geeft aan ‘kortsluiting wordt veroorzaakt door een defect in antennekabel 2’. Maar welke kabel is dit? Het lijkt mij de witte stekker, maar ik heb al deze kabels al doorgelust met een externe kabel. Tevens de doorvoer rubbers (met name rechts) gecontroleerd, draden zijn heel.
Tot slot, heb de radio al diverse malen verschillende coderingen gegeven, heeft geen effect. Helaas zit de juiste radio er niet meer in (zonder navigatie) maar deze radio heeft wel goed gewerkt. Let op! Soms is de foutcode niet aanwezig, dan werkt alles perfect! Dus ik vermoed ergens een slecht contact waardoor die deze foutcode erin zit, maar probleem is nu vrijwel altijd aanwezig. 

Wie heeft de gouden tip? Of wie weet waar de rode stekker voor is, zie foto. En is de haaienvin enkel voor GPS/telefoon, of loopt de radio hier ook doorheen? Vind deze wel verdacht

Foutcodes

00821 antenne 2 voor radio onderbreking.

Downloads (2)

  • img_20230112_193712.jpg
  • img_20230112_194100.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken