Knipperlicht storing

BMW
Merk
BMW
Model
1-serie
Type
E87
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/11
Brandstof
Benzine
Reacties
30
Bekeken
2470
Gepost: 22-01-2018 13:29
Professional

Dsje

Eigenaar / Technisch Specialist
Dealer

Lid sinds: 04-04-2011
65 bijdragen

Beste heren,

Wij hebben hier een BMW 1 serie staan met bovengenoemde specificaties, waarbij er problemen met de knipperlichten zijn.

Een week of drie geleden kwam de auto binnen met het probleem dat geen enkel knipperlicht en grootlicht meer werkte en de accu leeg was. Eerst de accu vervangen en opnieuw ingeleert, knipperlichten werken nog niet.

Storing zoeken wees uit dat het probleem in de richting aanwijzer schakelaar zat, deze is alleen compleet met de airbagring en stuurhoeksensor en ruitenwisserschakelaar te vervangen.

Deze nieuwe unit gemonteerd en toen werkte alles weer, na de proefrit deed alleen rechtsaf het nog maar en bleef het storingslampje van de stuurhoekssensor branden dus besloten de auto naar de BMW te brengen om deze unit in te leren. Volgens de BMW is alles goed ingeleert en is het geleverde onderdeel ook het juiste, de storingslampjes zijn uit maar de richtingaanwijzer doet het alleen aan de rechterzijde. Via de alarmlicht schakelaar werkt alles perfect. Grootlicht werkt ook (zit op dezelfde schakelaar)

Aan de hand van het schema (zie bijlage) de bedrading tussen de schakelaar (A23) en de lichtmodule nogmaals gemeten, omdat wij wellicht bij de eerste metingen iets stuk hadden gemaakt. Beide draden slecht 0,01 ohm weerstand en constant 4,9 volt spanning. (Zoals het bij de eerste metingen ook was) Plussen en massa's  van de lichtmodule zijn goed.

Mijn enige idee nu nog is dat het probleem zich in de lichtmodule bevind, welke ac tronics niet kan controleren maar wellicht kent iemand dit probleem of ziet iemand een andere mogelijkheid?

Gemeten

-

Uitgelezen met

Hella mega macs

Foutcodes

-

Downloads (1)

  • scan22012018.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.