Afslaande motor BMW 320D 2003

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
2023
Gepost: 02-05-2006 12:38
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
De motor een BMW 320D (common rail diesel) slaat spontaan op willekeurige momenten af. Dit kan zijn bij het wegrijden of als de auto 80km rijdt. Dit kan weken goed gaan, maar kan ook 5 keer op een dag voorkomen. De motor kan na het afslaan onmiddelijk herstart worden en loopt dan ook weer correct. De stroomvoorziening van de auto blijf intact.

Uitlezing van de computer geeft aan dat een elektrische storing van de + leiding naar de verstuivers het probleem zou moeten zijn. Deze storing wordt iedere keer gelogd na het afslaan. De bekabeling vanaf de computer naar de stekkers op de verstuivers is nagemeten en bedragen allen 0,9 Ohm (Toelaatbaar is 2,5Ohm max). Optisch is dit kabelboompje gecontroleerd maar de connectoren zijn allemaal blank en zien er keurig uit. De voedingskabel vanaf de accu is ook optisch gecontroleerd, maar dit lijkt ook allemaal ok.

Het lijkt op een computerprobleem uit te komen, heeft iemand nog andere suggesties of tips? De auto heeft nog maar 40.000 km gelopen.

Daar komt bij dat de auto sinds kort, 2 keer moeite heeft gehad met starten. Auto slaat aan, blijft 1 tel lopen en gaat weer uit. Hierbij gaan geen lampjes op het dashboard branden. Dit een aantal keer herhalen, dan blijft de auto lopen.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen