anti slip regeling springt op???

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
4482
Gepost: 01-05-2013 10:08
Professional

ottonic


Universeel

Lid sinds: 14-05-2012
98 bijdragen

beste,

ik heb een bmw'tje met tal van problemen.

Ik heb over deze wagen al eerder een vraag gesteld ivm het vanos systeem, dit blijkt dan uiteindelijk toch niet helemaal ok te zijn...

Maar eerst nu iets anders.

De wagen heeft iets zeer bizar, het anti slip systeem springt automatisch zonder dat er enige slip is. Dus zelfs wanneer de wagen rechtdoor rijdt op een droog wegdek, springt opeens de antispitssysteem aan, met het gele logo'tje op het dashboard dat oplicht..

ik heb de parameters van de 4wielen sensoren eens genomen, en hier merk ik op dat de  wielsnelheid tussen links en recht ok is , maar de wielsnelheid tussen voor en achter een 3km/h verschilt.. vb; ik rij 70km/uur de voorste wielen L+R geven 69km/uur aan , maar de achterste geven 74KM/uur aan ..  zou het kunnnen dat door dit snelheidverschil de antslip regeling 'denkt' dat er een slip aanwezig is, of is dit verschil nog te klein?

Ook heb ik tijdens deze testrit gemerkt dat de wagen niet over het volle vermogen beschikt..

Hier heb dan ook eens wat parameters genomen.

ik merk zo op voor de pingelsensor van de 4cilinders, dat bij cilinder 1en 4 de sensoren bij gewoon rijden 5 a 6v gaven, en de cilinders 2 en3 gaven geen spanning?

die spanningwaarde is dat een teken dat deze sensor dan actief is, dus dat er een pingelsignaal wordt gemeten of niet?

ook merk ik op bij het uitlezen dat ik een foutcode krijgt van de ecu.. deze geeft als foutcode,ecu niet geprogrammeerd?

Kan dit? want denk wanneer deze niet zou geprogrammeeerd zijn de motor toch niet zou draaien, ...

allee je ziet een tal van probleempjes..

alvast bedankt voor het meedenken 

 

 

 

 

Uitgelezen met

gutmann

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen