auto stottert bij koude start

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk / model / type
BMW 3-serie E90
Bouwjaar
2007/8
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Foutcodes
Motor
Ontsteking

Aantal reacties: 3
Aantal maal bekeken: 193

Gepost: 11-02-2017 21:38
Professional

bmwpowered

After sales manager
Davraz Autoparts
Universeel

Lid sinds: 01-03-2013
4 bijdragen
 • Geachte collega's

  alvorens over te gaan om de probleem te vertellen wil ik mij eerst voorstellen. ik ben trotse eigenaar van een bmw 325 i cabrio uit 2007 (E93). een n53 blok. in november 2016 gekocht en ingevoerd naar nederland.. 

  probleem: probleem begon begin december. ik kreeg in eens motormanagementlampje op mijn dasboard gebrand. heb laten uitlezen kwam de volgende meldingen uit;

 • 30DC stikstofoxidesensor warmte (intermitterend)

 • 2A2B fuel mixture control -1 

 • - 29D1 misgire cilinder 5

 • - 2A2C fuel mixture control 2

 • -29E0. fuel mixture control

  fouten gewist. auto opnieuw gestart weer uitgelezen waren de fouten er niet meer.
  Een paar dagen gereden kwam het lamp je weer tevoorschijn. ik dacht bougies en heb 6 ngk bougies gekocht opgezet + luchtfilter vervangen. en weg was het lampje..

  1,5 maanden geen probleem gehad. vorige weerk vrijdag weer een melding uit gelezen weer dezelfde fouten. gewist en opnieuw gestart weg waren de foutcodes. overgegaan tot euro 98 en injectiecleaner gegooid.. + motortemperatuursensor vervangen.

  vanaf maandaag krijg ik de volgende probleem : als ik smorgens de auto wil starten, start de auto alleen de motor wankelt 30 sec en gaat de motormanagementslampje gaat aan. ik zet de auto uit en start opnieuw en schudt 10 sec en als ik een beetje gas geeft is het over. en dan draait de auto voortreffelijk..

  weer foutcodes uitgelezen weer dezelfde codes. 
  de bobine op cilinder 5 vervangen. volgende dag startte de auto goed. hele dag ermee gereden niets mis mee.Vandaag de auto gestart weer schudden en lampje branden uitgezet en weer gestart en beetje gas gegeven en liep weer normaal. 


  wie heeft ef ervaring mee?! aub help. 

  ps : ik dacht nog brandstoffilter te vervangen alleen bmw vertelt mij dat deze autos geen brandstoffilter hebben alleen high pressure pump in de tank.. maar die zou het niet moeten zijn volgens hun
   

 • Vandaag nieuwe LMM gekocht en opgezet. 
  Ik heb vandaag een nieuwe LLM gekocht en deze vervangen. Foutcode uitgelezen en gewist. na het starten van de auto komen de volgende 2 foutcodes terug : 2D16 Sensor massa luchtstroom signaal ontbreekt (intermitterend) en 2D0F Sensor massa luchtstroom signaal ontbreekt (intermitterend).

  Het gaat om een nieuwe LMM en origineel ook nog. Wat zou dit kunnen zijn aub. Ik heb ergens wel gelezen dat indien EGR vol is dat de foutcode LMM signaal e zwak kan geven. Kan het zijn dat EGR vol zit.

 •  

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

30DC, 2AAB, 29D1, 2A2C, 29E0, 2D16 en 2D0F

Downloads (2)

 • image2.jpg
 • image3.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.