BMW E90 doet SOMS niets meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E90
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Diesel
Reacties
14
Bekeken
918
Gepost: 03-01-2022 22:46
Professional

poanoofd

mecanicien
garage tom
Universeel

Lid sinds: 09-06-2016
8 bijdragen

Heren,

Ik heb een probleem met een BMW E90 318D automaat uit 2011.
De wagen heeft namelijk rare kronkels.
Het is begonnen met problemen met de FRM module, er was geen verlichting, radio, elektrische ramen enz. Deze module is vervangen en gecodeerd en dit ging enkele weken goed.
Nadien had de wagen het volgende:
Als je bij de wagen komt werkt er niets meer, geen afstandbediening, geen 4-pinkers, gewoon niets. Als je dan op de + aansluiting onder de motorkap meet heb je netjes 12.6v. Als ik de startbooster aansluit maakt dit geen verschil. Ik ben beginnen meten op de zekeringkast en opeens werkte alles terug. Dus ging ik ervan uit dat het probleem hierin zat. Na wat opzoekingswerk bleek dat er problemen waren met de grote + aansluiting op de zekeringskast. Dit heb ik gecontroleerd en de kabel had duidelijk last gehad van de warmte. Deze heb ik dus vervangen van de batterij tot aan de zekeringskast. Enkele dagen later opnieuw hetzelfde. Toen meette ik slechts 4v op de zekeringkast. Daarom een nieuwe zekeringskast gemonteerd. Al zag ik eigelijk niets... er kwam 12v toe op de grote stroomkabel en op de zekeringen meette ik slechts 4v. vandaar toch gekozen om deze te vervangen.
Helaas enkele dagen later weer hetzelfde.
Ik zit nu wat verveeld, ik zie geen verdere mankementen, soms werkt de wagen weken aan een stuk netjes. soms heb je het 3x in de week. Wanneer hij het doet kan je lekker sigaretje roken , daarna doet ie het gewoon weer.

Graag jullie ervaringen.

mvg,
Niels

Gemeten

zekeringskast 12.4 v op aansluitpunt

Uitgelezen met

Launch

Foutcodes

GEEN

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.