Coderingsprobleem of verkeerde radio

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
453
Gepost: 19-07-2022 18:10
Professional

Timmerklits

Zaakvoerder
Timmermans Powerbox Tuning
Universeel

Lid sinds: 26-05-2011
100 bijdragen

Hallo,

Ik heb hier een BMW F30 van 2016, hier hadden ze de radio, + scherm + idrive ronde knop van gestolen, mooi eruit gehaald geen stekkers afgeknipt ofzo.

Nu hebben we hier tweedehands onderdelen ingemonteerd. 

Dit gaf dan foutcodes in de HUH (radio unit) en de CON (idrive knop) dat deze niet gecodeerd waren.

Als ik naar de live gegevens keek, werkte alle knopjes als ik er op duw, geeft dit aan , alsook het scherm kon in rood, groen of no signal zo laten zien via actieve test. Dus alles is correct aangesloten en zou moeten werken.

Na het aanschaffen van de bmw ethernet kabel, heb ik vandaag de codering geprobeerd. Dit is gelukt en deze foutcodes zijn weg nu, de radio gaat, maar het display geeft constant No signal.

Nu kan ik het display ook niet meer aansturen via diagnose.

 

In totaal blijven er nu 2 foutcodes over (welke ervoor niet inzaten), en dat is in de HUH (B7F81A Autoradio Wlan  antenne aansluiting, lijn losgekoopeld, en B7F8C3 aansluiting autoradio naar cid geen communicatie).

 

Nu is er inderdaad op de wlan aansluiting op de radio niets aangesloten maar ik vind ook niets waar het naartoe zou moeten gaan, op deze tweedehands zat daar wel een kabeltje op welke afgeknipt was dus deze radio had daar wss wel een wlan antenne op. Ik heb nu eens met een bmw dealer gebeld en normaal gezien zou daar niets moeten zijn bij deze bmw, ik hoopte al dat mss deze ook gestolen is en als we deze monteren dat alles zou werken maar dat zal dan wel niet.

En de andere fout vind ik niet echt iets van.

 

Nu vraag ik mij af, ofwel is die codering niet juist, ik heb hier niets aangepast aan cijfers of letters, de maxisys heeft iets gedownload en dan daarna kon je kiezen of er modules vervangen waren dan heb ik deze twee aangeduid en dan was er een heel proces van coderingen welke gebeurde en allemaal succesvol waren.

Maar je kan die coderingen naast SU (waar volgens mij wordt aangegeven of het een agm batterij is, of het zo een esp is of het die airbag is, die kan je aanpassen maar of deze nu juist zijn weet ik niet.

En dan kan je dieper ook nog gaan in iedere module zelf kan je een code ingeven of aanpassen , waar je wss kan kiezen of het volume harder moet zijn enzo...

 

Maar het kan ook dat deze radio niet compatibel is met deze auto, hopelijk wel natuurlijk.

 

Is er iemand hier met meer ervaring op dit vlak?

Ik zal wat foto's hier bij hangen

 

Uitgelezen met

Autel Maxisys 908 pro

Foutcodes

HUH (B7F81A Autoradio Wlan  antenne aansluiting, lijn losgekoopeld, en B7F8C3 aansluiting autoradio naar cid geen communicatie

Downloads (10)

  • img_9451.jpg
  • img_9452.jpg
  • img_9453.jpg
  • img_9454.jpg
  • img_9455.jpg
  • img_9456.jpg
  • img_9457.jpg
  • img_9458.jpg
  • img_9459.jpg
  • img_9460.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.