DSC coderen gaat fout

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E90
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
439
Gepost: 13-02-2020 12:04
Professional

Tomba

Lid sinds: 22-11-2007
112 bijdragen

Beste techneuten,

Ik heb een BMW E91 318i van 2009 staan. Hierbij heeft men de SZL (stuurwiel elektronica , richting aanwijzer, cruise control & ruitenwissers) vervangen bij de dealer. De opdrachtgever is een andere garage die de auto binnen kreeg met diverse DSC/stuurhoek gerelateerde foutcodes. Volgens de dealer zou de SZL module de boosdoener zijn. De dealer kreeg het niet voor elkaar om de SZL te coderen omdat de DSC regeleenheid foutief zou zijn. De opdrachtgever heeft toen een andere DSC (2e hands) geleverd en de dealer kreeg het toen niet voor elkaar. Een nieuwe DSC bij de dealer is ~2000,- , vandaar de keuze voor 2e hands.

Vervolgens is de auto bij mij terecht gekomen met hetzelfde probleem. Niet kunnen coderen van de DSC. Ik heb de DSC voorzien van een software update en juist chassisnummer. Toen kreeg ik wederom problemen bij het coderen.
Ik heb toen de voorgaande programmatie van de DSC uitgelezen (chassisnummer en software stand). Aan de hand van het eerste chassisnummer in de DSC en het chassisnummer van de auto kwam ik op verschillende DSC regeleenheden uit volgens de onderdelen catalogus.

Wagens voor 2008 en na 2008. De opdrachtgever heeft vervolgens nogmaals een DSC regeleenheid voor het juiste bouwjaar geregeld. Deze heb ik ook opnieuw geprogrammeerd en voorzien van het juiste chassisnummer. Daarna heb ik poging gedaan om te coderen om vervolgens op dezelfde codeer fout te stuiten. Zelf heb ik het onderdeelnummer van de SZL gecontroleerd op chassisnummer en deze is goed.

Alle modules in de auto zijn via diagnose benaderbaar echter hebben ze foutcodes op het missende snelheidssignaal via can-bus. Mogelijk door het nog niet gecodeerde DSC module. Verder heb ik werkende knipperlichten en grootlicht (deze zijn rechtstreeks vanaf de SZL naar de FRM verbonden) maar geen cruise control bediening en ruitenwissers (deze gaan fia PT-CAN / F-CAN). De ruitenwiisers gaan ook aan na +/-5 sec op contanct, mogelijk niet functionerend vanwege het niet kunnen coderen van DSC/SZL. 
Bij deze wagen moet men de SZL coderen door de DSC te coderen. Het wordt niet langer als afzonderlijke module gezien.

Ik krijg met NCS EXPER de fout coapi-2060 (ECU not ready or sequence not correct). Overige opdrachten zoals ID lezen, stuur apparaat reseten, programma info lezen en VIN lezen worden zonder foutcode wel uitgevoerd. Enkel codeerdata lezen en schrijven worden geweigerd.

Ik heb de accu nog losgekoppeld voor 2 minuten echter haalt dit ook niets uit.

Heeft een van jullie hier ervaring mee?
VIN en kenteken volgens zo snel mogelijk alsmede een lijst met foutcodes.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.